Receptai

Moliūgų pyragas su kreminiu sūriu

By  | 
Moliūgų pyragui reikės:
  • 1.5 puodelio miltų
  • 1/2 arb. š. kepinių sodos
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. cinamono
  • 1/4 arb. š. malto imbiero
  • 1/4 arb. š. malto muskato riešuto
  • 113 g sviesto
  • 1 puodelis cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 puodelio pieno
  • 1/2+1/4 puodelių moliūgų tyrės
Puodelis 250 ml talpos
16cm apvali kepimo forma
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Ištepame riebalais kepimo skardą.
Dubenyje sumaišome sausus ingredientus – miltus, druską, kepinių sodą, kepimo miltelius, cinamoną, imbierą, muskato riešutą.
Išplakame iki purumo sviestą kartu su cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius, gerai juos įmaišome.
Suberiame pusę miltų ir supilame pusę pieno. Išmaišome, kol nelieka sausų ingredientų.
Suberiame likusius miltus ir pieną. Išmaišome.
Supilame moliūgų tyrę, gerai išmaišome.
Supilame pusę tešlos į pasiruoštą kepimo skardą.
Kepame apie 30-40 min., kol įsmeigtas pagaliukas ištrauktas bus švarus.
Iškepame taip pat ir antrą tešlos dalį. Paliekame atvėsti.
Atvėsusį pyragą galima perpjauti pusiau. Norint, kad pyrago sluoksniai būtų plonesni (to daryti nebūtina).
Tuomet pertepame kremu ir paliekame šaldytuve, kad sustingtų.
Prieš patiekiant, papuošiame karamelės gabaliukais.
Kreminio sūrio pertepimui
  • 90 g sviesto, kambario temperatūros
  • 300 g Philadelphia sūrio
  • 400 g cukraus pudros
  • cinamono, vanilės
Išplakame minkštą sviestą iki purumo, kol tampa baltos spalvos.
Sudedame Philadelphia sūrį, gerai išmaišome, kad susijungtų su sviestu.
Įberiame cinamono, vanilės.
Po truputį beriame cukraus pudrą, kiekvieną kartą gerai išmaišant.
Gali viso kiekio cukraus pudros ir neprireikti, jei norite kiek skystesnės konsistencijos, dėkite mažiau. O norint tvirto tvirto kremo, dėkite daugiau.
Paliekame šaldytuve, kad atvėstų ir sustingtų.

 

ingas sweeterie mini logo

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.