Receptai

Apverstas keksas su kiviais

By  | 

Apverstam keksui su kiviais reikės (20cm skersmens formai):

  • 30 g sviesto, lydyto
  • 30 g rudojo cukraus
  • 4-5 kivisi, nulupti ir supjaustyti 1 cm riekelėmis
  • 100 g sviesto, kambario temperatūros
  • 250 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 225 g miltų
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 45 g kokoso drožlių
  • 100 ml citrinos sulčių
  • 80 ml kokosų pieno
Lydytą sviestą supilame į kepimo skardą ir tolygiai apibarstome ruduoju cukrumi.
Nuluptus ir supjaustytus kivius išdėliojame vienu sluoksniu skardoje, kad liktų kuo mažiau tuščių vietų.
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, kol pabaltuoja ir tampa kreminės konsistencijos. Po vieną įmušame kiaušinius, išmaišome labai gerai.
Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kokoso drožles, citrinos sultis ir kokosų pieną.
Viską gerai išmaišome, kol gauname pakankamai tirštą tešlą.
Sukrečiame tešlą ant paruoštų kivių, šaukštu išlyginame paviršių.
Kepame įkaitintoje iki 180 C orkaitėje apie 40 minučių.
Ištraukiame, paliekame 10 min, kad pravėstų ir tuomet atsargiai peiliu prabraukiame palei skardos kraštinę, kad pyragas atšoktų.

 

ingas sweeterie mini logo

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.