Receptai

Apelsinų pyragas su filo tešla

By  | 

Apelsinų pyragui su filo tešla reikės:

Receptas pagal My taste tinklaraštį.
25×35 cm kepimo formai. Puodelio talpa – 250 ml.
  • 450 g filo tešlos (išėmus iš pakelio, leiskite apdžiūti 30 min.)
  • 1 puodelis bekvapio aliejaus (saulėgrąžų, kukurūzų)
  • 1 puodelis cukraus
  • 200 g graikiško jogurto
  • žievelė nuo 1 apelsino
  • 4 kiaušiniai
  • 15 g kepimo miltelių
Jei naudojate šaldytą filo tešlą, ją pirmiausia atitirpinkite (palikite per naktį šaldytuve).
Prieš kepant pyragą, išimkite filo tešlą iš pakelio, išvyniokite ir palikite apdžiūti.
Apdžiūvusią filo tešlą susukite į ritinėlį ir supjaustykite griežinėliais. Juos pirštais ištampykite, kad neliktų sulipusių tešlos gabalėlių.
Dubenyje sumaišykite visus likusius ingredientus.
Sudėkite supjaustytą filo tešlą, gerai išmaišykite, kad visos filo tešlos juostelės apsiveltų tešla. Galima paspaudyti rankomis, nes šaukštu tai padaryti kiek sunkoka.
Supilame tešlą į aliejumi pateptą kepimo formą. Paliekame 15-20 minučių, kad filo tešla sugertų drėgmę.
Kepame įkaitintoje iki 180 C orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai paruduoja. Kai pyragas jau beveik iškepęs, paruošiame sirupą.
Sirupui
  • 2 puodeliai cukraus
  • 1.5 puodelių vandens
  • 1 puodelis šviežiai spaustų apelsinų sulčių
Supilame visus ingredientus į puodą ir verdame 5 minutes (nuo stipraus burbuliavimo pradžios). Paliekame šiek tiek atvėsti.
Ištraukiame iškepusį apelsinų pyragą, paliekame 5 minutes pravėsti.
Tuomet pamažu supilame visą sirupą ir paliekame, kad jis gerai įsigertų.

ingas sweeterie mini logo

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.