Sveikas gyvenimo būdas

Sveikos akys bei geras regėjimas – viskas, ką turite žinoti

By  | 

Balti dantysVisi norime džiaugtis geru regėjimu bei sveikomis akimis. Kaip bebūtų gaila, tačiau tyrimai parodė, kad vis mažesnio amžiaus vaikai pradeda skųstis regėjimo problemomis. Kol dar nėra vėlu, svarbu laikytis tam tikrų taisyklių, kurios padės išsaugoti gerą regėjimą: palaikykite tinkamą atstumą tarp kompiuterio vaizduoklio ir jūsų akių (jei įstrižainės skersmuo 15 colių, atstumas turi būti ne mažesnis kaip 60-70 cm), skaitydami knygą ar žiūrėdai televizorių, darykite mažas pertraukėles kas 45-50 min (jūsų akys pailsės per šį laiką), nuolatos mankštinkite akis (atlikite sukamuosius veiksmus, žiūrėkite aukštyn bei žemyn, taip pat į šonus).

Didelę svarbą mūsų akių sveikatai turi ir maistas, kurį mes valgome kasdieną. Tinkami maisto produktai bei su jais gaunami vitaminai užtikrins, kad neturėsite jokių vargų su jūsų akimis:

 

  • Vitaminas A. Jo rasite visuose geltonuose vaisiuose ir daržovėse, tamsiai žaliuose daržovių lapuose, svieste, pomidoruose, petražolėse, garstyčiose, jūros gėrybėse, saulėgrąžose.
  • Vitaminas B2. Šis vitaminas padeda ląstelėms naudoti deguonį, kurio pagalba krakmolas ir cukrus virsta energija raumenų darbui. Vitamino B rasite obuoliuose, alaus mielėse, ryžiuose, avižų kruopose.
  • Esant vitamino B6 trūkumui akys patiria stiprią įtampą. Jo gausu ryžiuose, avižų kruopose, kukurūzuose, kiaušinio trynyje, žuvyje.
  • Vitaminas B12 stiprina kraują ir regėjimą. Jo rasite vynuogėse, salotų lapuose, mėlynėse, petražolėse, slyvose, abrikosuose.
  • Vitaminas C. Vitaminu C gali pasigirti brokoliai, kopūstai, saldieji pipirai, citrusiniai vaisiai, uogos, lapinės daržovės, svogūnai, pomidorai, špinatai, ananasai.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.