Receptai

Šokoladinė tarta su kriaušėmis

By  | 

Paruošimo trukmė – 2-3 val.
Sudėtingumo lygis – lengvas
16 cm skersmens formai
Šokoladiniam tartos pagrindui
  •  250 g miltų
  • 50 g nesaldintos kakavos
  • 80 g cukraus
  • 60 g margarino, lydyto ar bekvapio aliejaus
  • 50 g vandens
  • 70 g apelsinų sulčių
  • 8 g kepimo miltelių
Miltus persijojame su kakava ir kepimo milteliais. Suberiame cukrų, išmaišome.
Viduryje padarome įdubą ir į ją supilame lydytą margariną, vandenį ir apelsinų sultis.
Minkome tešla tol, kol ji nebelimpa prie rankų.
Įvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą 1 valandai arba į šaldiklį 20 min., kad sustingtų.
Tešlą padalijame į dvi dalis (1/3 tartos viršui ir 2/3 – pagrindui).
Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iškočiojame didžiąją tešlos dalį į 1 cm storio apskritimą, įnešame jį į pasirinktą formą, subadome dugną šakute ir dedame į šaldytuvą, kol pagaminsime įdarą.
Kriaušių ir šokolado įdaras
  • 4 vidutinio dydžio kriaušės
  • 50 g rudojo cukraus
  • 50 g vandens
  • 1/4 arb. š. malto cinamono
  • 30-50 g juodojo šokolado, stambiai sukapoto
Kriaušes nulupame, išimame sėklas ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
Į nedidelį prikaistuvį sudedame kriaušes, suberiame cukrų, supilame vandenį ir įberiame cinamono.
Verdame ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol kriaušės šiek tiek suminkštėja ir skystis tampa klampus ir sutirštėja. Paliekame šiek tiek atvėsti.
Įmaišome gabaliukais sukapotą šokoladą, išmaišome.
Sukrečiame visą įdarą ant paruoštos tartos pagrindo.
Imame likusią tešlos dalį ir iškočiojame apskritimą, uždedame ant tartos viršaus. Peiliu įpjauname keliose vietose, kad išeitų susikaupusi drėgmė.
Kepame įkaitintoje iki 170 C orkaitėje apie 30-40 minučių.
Paliekame atvėsti, apibarstome šokolado drožlėmis ir apibarstome cukraus pudra.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.