Receptai

Veganiškas šokoladinis-kokosinis tortas

By  | 

Veganiškas šokoladinis-kokosinis tortasTortas 20 cm skersmens tortinei. Puodelis – 250 ml.

  • 1 puodelis sojos pieno
  • 2 arb. šaukšt. obuolių sidro acto
  • 3/4 puodelio cukraus
  • 1/3 puodelio bekvapio aliejaus (naudojau kukurūzų)
  • 1 arb. šaukšt. vanilės
  • 1 puodelis miltų
  • 1/3 puodelio nesaldintos kepinių kakavos
  • 3/4 arb. šaukšt. kepinių sodos
  • 1/2 arb. šaukšt. kepimo miltelių
  • 1/4 arb. šaukšt. druskos

Įkaitiname orkaitę iki 170 C. Išklojame kepimo popieriumi 20 cm skermens kepimo formą. Jei turite, galite naudoti ir dvi vienodo dydžio (šis variantas tinkamas, kai nesinori pjaustyti vieno storo biskvito į keturias dalis, daug lengviau tai padaryti turint du plonesnius).
Dubenyje sumaišome sojos pieną su actu, paliekame kelioms minutėms, kad suveiktų rūgštis ir pieną „sutrauktų“. Tuomet suberiame cukrų, aliejų ir vanilę. Išmaišome.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską. Pamažu sijojame į skysčių dubenį, gerai išmaišant, kol nelieka sausų ingredientų.
Supilame tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepame apie 30 min., kol medinis pagaliukas įkištas ir ištrauktas liks švarus.
Atvėsiname ant grotelių. Jei kepame vienoje formoje, pjauname į tris-keturis biskvitus, o jei dviejose – tuomet kiekvieną pjauname per pusę, kad turėtume keturis.

Kokosinis įdaras

  • 2/4 puodelio sojos pieno
  • 5 arb. šaukšt. kukurūzų krakmolo
  • žiupsnelis druskos
  • 1 1/2 puodelių kokos pieno
  • 1 1/2 puodelių cukraus (galima maišyti pusę rudojo, pusę baltojo)
  • 2-3 puodelių kokosų drožlių
  • 1 valg. šaukšt. brendžio (nebūtina)

Nedideliame dubenyje sumaišome sojos pieną, krakmolą ir druską. Atidedame į šalį.
Į prikaistuvį supilame kokosų pieną ir cukrų. Kaitiname ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Sumažiname ugnį ir kaitiname, retkarčiais pamaišant, apie 5 minutes.
Dar kartą permaišome pirmąjį mišinį (sojos pieną ir krakmolą) ir pamažu supilame į prikaistuvį su kokosų pienu. Gerai išmaišome, kaitiname ant vidutinės ugnies, kol sutirštėja, dažnai pamaišant, apie 6-7 minutes. Sukeliame nuo ugnies, įmaišome brendį (jei naudojame) ir kokosų drožles, labai gerai išmaišome, kad drožlės gerai pasiskirstytų po visą kremą. Paliekame atvėsti.

Šokoladinis glaistas

  • 1/4 puodelio sojos pieno
  • ~113 g susmulkinto juodojo šokolado (mažiausiai 60% kakavos)
  • 1 valg. šaukšt. klevų sirupo ar skysto medaus
Užviriname pieną ir supilame ant susmulkinto šokolado, maišome, kol jis ištirps ir turėsime ganėtinai tirštą glaistą. Įpilame klevų sirupo ar medaus, išmaišome ir jau galime jį naudoti torto aptepimui.
Torto surinkimas
Biskvitus perpjauname, kad turėtų keturis vidutinio storumo biskvitus.
Esant norui, juos galima sulaistyti sirupu (1 dalis vandens – 1 dalis cukraus, užviriname, atvėsiname, apšlakstome kiekvieną biskvitą).
Aptepame pirmąjį biskvitą gausiai kremu. Dedame antrajį biskvitą, sulaistome sirupu, tepame antrą dalį kremo, taip sluoksniuojame iki paskutinio biskvito. Viršų ir šonus aptepame šokoladiniu glaistu. Paliekame bent porai valandų pastovėti kambario temperatūroje, kad šiek tiek susibalansuotų skoniai.

 

ingas sweeterie mini logo

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.