Receptai

Citrinų tarta

By  | 

1×20 cm skersmens tartai ir 2×8 cm tartaletėms

  • 175 g miltų
  • 55 g viso grūdo miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 40 g greito paruošimo avižinių dribsnių
  • 1 kiaušinio + 1 trynio
  • 90 g cukraus pudros
  • 140 g sviesto
  • vanilės
Dubenyje sumaišome abiejų rūšių miltus, cukraus pudrą, vanilę, avižinius dribsnius, druską. Sudedame kubeliais pjaustytą sviestą. Pirštais triname sviestą, kad dubenyje susidarytų trupiniai arba „šlapias smėlis“. Įmušame kiaušinius, išminkome. gerai išmaišome, kad susijungtų. Suberiame maltus migdolus ir lengvai išplaktus kiaušinius.
Suformuojame kamuoliuką, jį suvyniojame į maišelį ir paliekame šaldytuve ~1-2 val.  Iškočiojame 1 cm storio lakštą, jį pernešame ant kepimo formos. Labai gerai subadome tartos dugną, padedame ją į šaldytuvą vienai valandai.  Kepame įkaitintoje iki 180 C orkaitėje apie 20 minučių, kol tartos pagrindas visiškai iškepa. Paliekame atvėsti.
Citrinins kremas (lemon curd)
  • 125 g sviesto
  • 85 g cukraus
  • 2.5 g kukurūzų krakmolo (jo neturint, naudokite bulvių)
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 125 g šviežiai spaustų citrinų sulčių (jei nesinori labai rūgštaus kremo, dalį sulčių pakeiskite vandeniu)
Puode pakaitiname citrinos sultis.
Dubenyje sumaišome kiaušinių trynius, kukurūzų krakmolą ir cukrų. Supilame pakaitintas sultis, gerai išmaišome. Perkošiame atgal į puodą, kaitiname ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol kremas sutirštėja.
Nuimame nuo ugnies. Kai temperatūra nukrinta iki 60 C, įmaišome gabaliukais pjaustytą sviestą. Geriausia, kremą pertriname maisto smulkintuvu (antgaliu, kuriuo triname sriubas). Paliekame galutinai atvėsti.
Jei norisi, kad kremas tvirtai laikytųsi tartose, į kremą įmaišome 5-7 g želatinos, ją pirma išbrinkinę šaltame vandenyje.
Tai reikėtų padaryti, kai kremas šiek tiek pravėsta ir prieš įmaišant sviestą.
Dekoruotos grietinėle, nors tradiciškai jos yra užbaigiamos itališko morengo sluoksniu.

ingas sweeterie mini logo

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.