Receptai

Chalva iš manų

By  | 

Sudėtingumo lygis – lengva
Paruošimo trukmė – 30 minučių

Chalva su manais
23 cm skersmens formai

  • 160 g bekvapio aliejaus (rapsų, saulėgrąžų)
  • 320 g stambių manų kruopų
  • 760 g vandens
  • 500 g cukraus
  • 2-3 cinamono lazdelės
  • 1 apelsino žievelė (nupjauta peiliu, stengiantis palikti kuo mažiau baltos dalies)

Nedideliame puode užviriname vandenį, cukrų, cinamoną ir apelsino žievelę. Viriname apie 1 minutę.

Tuo pačiu metu į kitą puodą supilame aliejų ir, ant vidutinės ugnies kaitinant, palaukiame, kol jis įšils. Suberiame manus ir „kepame“ manus, kol jų spalva tampa švelniai rusva. Manus reikia nuolat maišyti, kad nepridegtų, nes tuomet chalva apkars ir bus nemaloni valgyti.
Kai spalva tampa rusva, supilame per porą kartų verdantį sirupą ir maišome (labai atsargiai, nes iš pradžių manai ims labai putoti ir gali nudeginti), kol chalva sutirštės ir paėmus šaukštu, ji ant jo laikysis (žr. nuotr. žemiau).

Nukeliame nuo ugnies ir sukrečiame chalvą į pasirinktą formą (jos riebalais tepti nereikia). Su chalva reikia dirbti, kol ji karšta, nes atvėsusi taps kieta ir nesileis formuojama. Paliekame visiškai atvėsti ir tada išimame iš formos.
Galima pabarstyti cinamonu, nes jis labai labai tinka.

 

ingas sweeterie mini logo

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.