Sveikas gyvenimo būdas

Saulės nauda mūsų sveikatai ir organizmui

By  | 

Saulės nauda mūsų sveikatai ir organizmui

Nors dar ir labai nedrąsiai, tačiau tikrasis bei šiltasis pavasaris jau pradeda belsti ir į mūsų duris. Kartu su taip ilgai lauktu šiltuoju oru, mes, pagaliau, gausime galimybę pasidžiaugti saulės spinduliais. Ir nors dažnai girdime iš mūsų gydytojų bei dermatologų, kad saulės spinduliai gali būti žalingi mūsų sveikatai bei odai, tačiau, nereikėtų pamiršti, kad tam tikras „saugus“ kiekis saulės – tikra žvalios energijos bei geros nuotaikos versmė.

  • Saulės šviesa – puikus vitamino D šaltinis. Šis vitaminas yra labai svarbus organizmo imunitetui, bendram tonusui, depresijos prevencijai. Jis sumažina riziką susirgti daugeliu kitų ligų, kaip: alergija, gripas, diabetas, nutukimas, hipertenzija, , nugaros skausmai, inkstų ligos, širdies ligos, plaukų slinkimas, piktybiniai navikai, kvėpavimo takų infekcijos. Vitaminas D yra ypatingas, kadangi mažina kaulų lūžių riziką, stiprina imunitetą, gerina širdies funkciją ir greitina žaizdų gijimą.
  • Saulės šviesa efektyviai naikina mikrobus. Ji sveika ir mūsų odai. Patartina, kiek įmanoma daugiau saulės šviesos įsileisti ir į gyvenamąsias patalpas. Jei dienos metu laikysime plačiai atitrauktas užuolaidas, atvertus langus – įsileisime ir šviesos, ir šviežio oro.
  • Natūralus apšvietimas veikia žmogaus emocinę sveikatą. Šviesa sukelia biocheminius pokyčius smegenyse, pakelia nuotaiką.
  • Visas natūralios šviesos spektras reikalingas ir regėjimui. Žmonėms, kurie nešioja akinius, juo labiau kontaktinius lęšius, būtina pabūti natūraliame apšvietime be šių regėjimo korekcijos priemonių, kad akis pasiektų natūrali šviesa.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.