Lietuviška mada

Vienoje Lietuvą pristatys ir dizainerės Lauros Dalidėnienės drabužių kolekcija

By  | 

Laura Dalidėnienė "Fashion for Europe"Eurovizijos dainų konkurso atidarymo proga įvyks mados dizaino renginys “FASHION FOR EUROPE”, kuriame dalyvaus ir Lietuvos atstovė – drabužių dizainerė Laura Dailidėnienė. Tūkstančiai Vienos miesto rotušės aikštėje susirinkusių gerbėjų gegužės 18 dienos vakarą išvys lietuviško prekės ženklo “Daili” kolekciją. Laura Dailidėnienė pasirodys kartu su 13 kitų Eurovizijos šalių mados atstovais. Savo kūrybą demonstruos tokie garsūs dizaineriai, kaip Lena Hoschek (Austrija), Ivana Helsinki (Suomija), Michael Michalsky (Vokietija) ir kiti.

“Fashion For Europe” ( liet. “Mada Europai”) – tai oficialus Eurovizijos “kaimelio” miesto rotušės aikštėje atidarymo renginys, kuriuo siekiama telkti Europą ne tik dainomis. Dalyvaujančių šalių atstovai pamėgins tiesti tiltus pasitelkdami madą. Be Lietuvos ir jau paminėtų Austrijos, Suomijos bei Vokietijos dizainerių kolekcijas pristatys Armėnijos, Albanijos, Azerbaidžano, Belgijos, Italijos, Izraelio, Juodkalnijos, Šveicarijos, Lenkijos ir Rumunijos atstovai.

Dizainerė Laura Dailidėnienė į Vieną atveš specialiai sukurtą 2015 pavasario/vasaros drabužių kolekciją “Vilnius Cityscape”, skirtą šiuolaikiškai moteriai, kuri vertina kokybę ir išskirtinumą. Dizainerė su šia kolekcija neša žinutę apie Vilnių ir tuo pačiu kviečia jį aplankyti. Prekės ženklas “Daili” buvo įkurtas 2003 metais ir tapo žinomu bei atpažįstamu dėl savo unikalaus braižo. Dizainerę įkvepia kasdienis aplinkos suvokimas, forma, grafika, gamta ir net tokie paprasti dalykai, kaip popieriaus lapas bei iš jo gimstantis origamis. Origamio lankstinys – pelėdžiukas jau tapo atpažįstamu „Daili“ prekės ženklo simboliu, o origamio formos atsikartoja drabužio kirpimuose jau daugelį metų. Laura Dailidėnienė savo kolekcijas pristato įvairiuose pasaulio mados renginiuose ir parodose Niujorke, Hong-Konge, Amsterdame, Filadelfijoje, Lvove, Berlyne, Rygoje, ir kasmet Vilniuje. Dizainerė yra laimėjusi mados dizaino apdovanojimų, tokių kaip “Smirnoff Fashion Awards ‘99” ir kitų.

Lietuvių dizainerio pasirodymą renginyje Vienoje inicijavo Lietuvos Respublikos ambasada Vienoje, o atstovą išrinko Nacionalinė mados dizainos asociacija. Lauros Dailidėnienės dalyvavimą remia ambasada ir Lietuvos kultūros atašė Vienoje.

EUROVIZIJOS , Fashion For Europe & Daili pristatymas

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.