Saldumynai

Kokosiniai putėsiai su mėtomis ir citrina

By  | 
Kokosiniai putėsiai su mėtomis ir citrinaTropical Dream
4 taurėms
Kokosiniai putėsiai su mėtomis ir citrina
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 60 g cukraus
  • 250 g grietinėlės (35 % riebumo) (1)
  • 5 g želatinos (naudoju lapeliais)
  • 200 g maskarponės sūrio ar Philadelphia (naudojau pastarąją, light)
  • 1 citrinos žievelė
  • 5-6 dideli mėtos lapeliai
  • 200 g grietinėlės (35 % riebumo) (2)
Išplakame antrąjį kiekį grietinėlės iki švelnių putų (būtų panašu į graikiško jogurto konsistenciją).
Į nedidelį puodą supilame pirmąjį kiekį grietinėlės, pusę cukraus ir citrinos žievelę. Kaitiname ant vidutinės ugnies, kol pradės kilti pirmi burbulai.
Dubenėlyje šluotele išsukame kiaušinio trynius ir likusį cukrų, kol tryniai pabalsta.
Kai grietinėlė ima virti, plona srovele ją supilame ant kiaušinių trynių, nuolat maišant, kad kiaušiniai nesudegtų.
Užmerkiame šaltame vandenyje želatiną.
Perpilame viską atgal į puodą ir kaitiname ant silpnos ugnies nuolat maišant, kol temperatūra pasiekia 82 C. Jei neturite termometro, tuomet kaitiname apie 2-3 min., kol paėmus šaukštu, kitoje jo pusėje perbraukus pirštu liniją, ji neužsipildys kremu.
Perpilame kremą į švarų dubenį. Nugręžiame želatiną ir ją įmaišome į kremą, kol ji išsilydo.
Įdedame mėtos lapelius ir uždengiame kremą 5-ioms minutėms. Po to perkošiame jį ir įmaišome maskarponės sūrį arba Philadelphia.
Kai kremas pasiekia kambario temperatūrą, įmaišome švelniai išplaktą grietinėlę.
Supilstome į pasirinktas taures kiek daugiau nei iki pusės. Paliekame šaldytuve sutvirtėti.
Uždedame biskvito apskritimus.
Paliekame šaldytuve per naktį, kad gerai sustingtų ir biskvitai prisigertų drėgmės.
Kokosinis biskvitas (Dacquoise)
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 10 g cukraus
  • 15 g kokoso drožlių
  • 25 g cukraus pudros
  • 15 g migdolų miltų (arba smulkiai maltų migdolų)
Įkaitiname orkaitę iki 170 C.
Išplakame baltymą su cukrumi iki standžių putų.
Kitame dubenyje sumaišome kokoso drožles, cukraus pudrą ir migdolų miltus.
Per kelis kartus įmaišome sausus ingredientus į išplaktus baltymus.
Paskleidžiame tešlą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Šiuo atveju kaip paskleisime biskvitą nėra labai svarbu, formuokite arba kvadratą, arba apskritimą, tik jis turi būti vienodo storio.
Kepame apie 12 minučių, kol švelniai paruduos. Ištraukiame, paliekame atvėsti ir tada išpjauname norimo dydžio apskritimus.
Ananasui
  • 1 nedidelis ananasas (Galima naudoti pusę kiekio šviežaus, pusę konservuoto)
  • 5-10 dideli mėtos lapeliai
  • 1 citrinos žievelė
  • šiek tiek šviežiai maltų pipirų
Nulupame ananasą, išpjauname kietąją centro dalį, supjaustome nedideliais kubeliais.

 

Smulkiai supjaustome mėtos lapelius, nutarkuojame citrinos žievelę, pabarstome šviežiai maltais pipirais.
Viską gerai sumaišome ir šaukštu uždedame ant sustingusių putėsių.

ingas sweeterie mini logo

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.