Receptai

Vanilinis keksas su citrinos gaidele

By  | 

Vanilinis keksas su citrinos gaidele22 cm kekso formai

  • 125 g sviesto, lydyto
  • 230 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 210 g miltų
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/8 arb. š. kepinių sodos
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 130 g pieno
  • citrinos, laimo ar apelsino žievelės

Įkaitiname orkaitę iki 160 C.
Ištepame riebalais ir pabarstome miltais kekso formą.
Išlydome sviestą, jį išplakame su cukrumi, kol gerai išsimaišo.
Dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, soda ir druska.
Įmušame po vieną kiaušinius ir juos gerai išsukame. Tešlą neturi būti puri, ji turi būti skysta – tai gero rezultato ženklas šiam keksui.
Supilame pusę pieno ir suberiame pusę miltų. Išmaišome, kol nelieka sausų miltų.
Supilame likusią dalį pieno ir suberiame likusius miltus. Išmaišome. Įtarkuojame norimą žievelę.
Supilame tešlą į paruoštą skardą.
Kepame apie 35-40 minučių, kol įdurtas į centrą peilis ištrauktas bus švarus.
Ištraukiame ir sulaistome sirupu*.
P.S. keksas labai gardus ir be sirupo. Visų pirma rekomenduoju jo paragauti be sirupo, o vėlesniems bandymams rekomenduoju išbandyti ir šį variantą.

*Sirupui
Jį gaminame likus 10 minučių iki kekso kepimo pabaigos

  • 30 g medaus ar invertuoto cukraus
  • 175 g vandens
  • 85 g cukraus
  • 42 g šviežiai spaustų citrinų ir laimo sulčių

Į nedidelį prikaistuvį supilame medų, vandenį ir cukrų. Viriname, kol užverda (verdame apie 1 minutę, nuo virimo pradžios).
Nukeliame nuo ugnies, įmaišome citrinų ir laimo sultis. Atvėsiname iki 75 C ir tada sulaistome dar šiltą keksą.

ingas sweeterie mini logo

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.