Mityba

Trešnės – vasarinis sveikatos šaltinis

By  | 

tresnesVasaros sezonas pagaliau prasidėjo! Ne paslaptis, kad vienas didžiausių vasaros malonumų bei pliusų – švieži, vitaminų pilni vaisiai ir daržovės. O kas gali būti geriau ir skaniau už saldžias bei prisirpusias trešnes? Geros naujienos yra tos, kad jos yra ne tik skanios, tačiau ir naudingos mūsų sveikatai!

  • Tai yra vienos anksčiausiai sunokstančių uogų Lietuvoje, o jose esančias medžiagas organizmas pasisavina greitai ir lengvai
  • Trešnėse yra gausu šių vitaminų: A, B grupės vitaminų, C, P, o, taipogi, geležies, kalio, natrio, kalcio ir fosforo
  • Trešnės yra tikras sveikatos šaltinis: jos tinka serganties širdies ligomis, podagra, cukralige, mažakraujyste, artritu, aktyvina inkstų ir kepenų veiklą
  • Trešnės teigiamai veikia odą ir padeda sergant įvairiomis odos ligomis – esant spuogams, egzemai
  • Trešnės gali būti naudojamos grožio procedūrose: trešnių ir braškių kaukė valo bei mažina poras, pašalina negyvas ląsteles
  • Tamsiai vyšninėse trešnėse daugiau antocianų – natūralių raudonai-violetinių pigmentų, priklausančių bioflavanoidams – medžiagoms su P vitaminu (stiprina kapiliarų sieneles) ir antioksidantiniu aktyvumu (apsauga nuo vėžio, jauninantis poveikis)

Patariama, sezono metu valgyti trešnių kiek galima daugiau – šio natūralaus vaisto perdozuoti neįmanoma!

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.