Grožis ir mada

Pokalbiai – “Aš Stilistas” finalininkas Evaldas Valantiejus

By  | 

Evaldas Valantiejus as stilistas3 Nors projektas “Aš-stilistas” jau baigėsi, tačiau atgarsius apie jį vis dar girdime ir šiandien. Šįkart turime garbės kalbinti antrosios vietos laimėtoją Evaldą, kuris savo deriniais bei talentu sužavėjo ne tik komisijos narius ar kviestinius svečius, tačiau ir laidos žiūrovus. Kviečiame pasiruošti arbatos puodelį bei mėgautis Evaldo interviu!

  • Evaldai, papasakok šiek tiek apie save bei savo pirmąją pažintį su stilisto darbu?

Aš esu kilęs iš gan nedidelio miestelio. Jame lankiau teatrą – studiją Atžalynas, tad dažnai teko suktis tarp kostiumų ir dekoracijų. Pačiam yra tekę kurti drabužius keletui spektaklių savo kolegoms. Tačiau tikra pažintimi su šia sritimi pavadinčiau patirtį projekte, kai teko išmokti dirbti greitai su tuo, ką turi po ranka.

  • Kaip kilo mintis dalyvauti laidoje Aš-stilistas? Kas pastūmėjo žengti šį žingsnį?

Iš tiesų, jau daugelį metų gyvenu be televizoriaus, tad net nežinojau apie vykstančią atranką. Apie ją sužinojau iš vaikystė draugės Agnės, kuri man atsiuntė nuorodą bei nuolatos klausinėjo, ar jau užpildžiau anketą.

  • Laimėjai antrą vietą, taipogi, sulaukei pasiūlymo dirbti OZO prekybos centre. Ką tau reiškia šis pripažinimas bei darbo pasiūlymas?

Šiuo pasiekimu, iš tiesų, labai didžiuojuosi. Manau, kad dar kartą įrodžiau sau, kad darau tai, ką galiu daryti, ir tiems, kurie dar vis abejojo šiuo mano pasirinkimu. Turiu keistą būdo savybę – niekada nepuolu garsiai kalbėti ar skelbti savo pasiekimų pats, tad ir laimėjimas šiame projekte yra svarbiausias man pačiam. Šis naujas darbas man yra lygu naujiems pokyčiams, iššūkiams bei išbandymams. Tai skatina nuolatos mokytis ir tobulėti.

Evaldo deriniai

  • Ar buvo gaila, kad iki pergalės pritrūko tiek nedaug?

Neslėpsiu, kaip ir visi, mėgstu laimėti. Pirmas minutes, kol sveikino Jorį laimėjus, šiek tiek liūdėjau. Iš kitos pusės, juk ir aš gavau darbo pasiūlymą, o dėl jo ir kovojom.

  • Kokie momentai, kurie tavo sukurti deriniai tau išliko giliausiai atmintyje?

Smagiausia yra prisiminti gerus komentarus, nors džiaugiuosi ir konstruktyvia kritika. Projekte daug gerų akimirkų liko už kadro, tikrai dar ilgai bus ką prisiminti. Ryškiausiai prisimenu pirmąjį derinį, nors jis ir nebuvo geriausias. Pirmasis filmavimas, manau, daugeliui išliko ryškiu prisiminimu.

  • Evaldai, kokios patirties pasisėmei šios laidos metu, kurie momentai buvo ryškiausi bei svarbiausi?

Nors projektas buvo apie stilių, tačiau įgauta patirtis labai plati – nuo supratimo, kaip elgtis prieš kameras iki pačio darbo su stiliumi, klientu. Ši laida buvo gana edukacinio pobūdžio – žmonės pamatė, ką dėvėti tam tikromis progomis ar turint tam tikrą figūros tipą, o ko geriau nesirinkti. Filmavimų metu mokėmės vieni iš kitų, girdėjome komisijos patarimus, kritiką.

  • Papasakok, kuo gyveni šiandien, kur dirbi, kokia yra tavo kasdienybė? Ar pasikeitė dienotvarkė po Aš-stilistas laidos pabaigos?

Atėjo vasara, tad visas dėmesis – kaip išnaudoti šį tokį trumpą laiką Lietuvoje. Vis dažniau mane galima sutikti bevaikštinėjant senamiesčio gatvėmis ar kur sėdint su draugais, nes bendravimas – man vienas svarbiausių dalykų. Dirbu vizualistu vienoje iš H&M parduotuvių. Šis darbas visiškai pakeitė mano gyvenimo ritmą. Savo dieną pradedu šiek tiek prieš šešias ir baigiu (jei viskas vyksta pagal planą) 23:00. Iš tiesų, dienotvarkė po projekto liko ta pati, tačiau jau keletą kartu dirbau su užsakymais, kurių ankščiau neturėjau.

Evaldas Valantiejus as stilistas1

  • Kas tau padėjo labiausiai bei suteikė daugiausiai palaikymo dalyvaujant laidoje?

Didžiausia jėga – tai artimiausių žmonių palaikymas. Jų skatinimas ir tikėjimas mano darbais motyvavo viso projekto metu.

  • Evaldai, kokie yra tavo profesiniai planai, ar esi užsibrėžęs naujų tikslų bei siekių?

Tiesiog, džiaugiuosi šia diena ir tuo, ką turiu.Sužinojau savo spragas, trūkumus stilisto darbe, bus proga viską ištaisyti. Taipogi, svajoju apie studijas svetur.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.