Lietuvos kūrėjai

Pokalbiai – “Naked Bruce” įkūrėja Monika

By  | 

52naked bruce citymaglt Jau dvejus metus Lietuvos moterų ir merginų akis traukia ryškios, gaivios bei stilingos tamprės. Netikėtai nustebina ir jų intriguojantis pavadinimas „Naked Bruce“. Džiaugiamės turėdami galimybę pakalbinti „Naked Bruce“ įkūrėją Moniką, kuri sutiko pasidalinti prekinio ženklo istorija, kūrybinės virtuvės paslaptimis bei antrojo gimtadienio nuotaikomis. Malonaus skaitymo!

  • Monika, kaip prasidėjo „Naked Bruce“ gyvavimo istorija? Ką reiškia šis pavadinimas?

Nors niekada nesimokiau akademinio piešimo, grafinio dizaino ar mados, ir studijavau Tarptautinius santykius ir politikos mokslus Vilniaus universitete, visada žinojau, jog noriu kurti gražius dalykus. Lemiamas įvykis buvo dukros Liepos gimimas. Ji privertė pažvelgti į gyvenimą kitomis akimis. Pirmaisiais Liepos gyvenimo mėnesiais ėmiau galvoti apie rūbų konstravimą, vėliau mintis sukoncentravau ties keliais gaminiais, ėmiau ieškoti gerų audinių.

“Naked Bruce” pavadinimas yra betarpiškai susijęs su audinių paieškomis. Po gimdymo oda tapo labai jautri, linkusi į alergijas, nebegalėjau dėvėti nekokybiškų sintetinių gaminių, kurių šių dienų rūbų pramonėje beveik neišvengsi. Tad atradusi naujos kartos sintetinį pluoštą, kuris nealergizuoja, ir pasimatavusi pirmąjį savo tamprių pavyzdį, negalėjau nustoti glostyti kojų. Audinys vos juntamas, švelnus, – atrodo, esi nuogas.

O “Bruce” personažas gimė spontaniškai, mąstant apie prisilietimo džiaugsmą. Jis yra tas belytis veikėjas, kurio prisilietimą jaučiame ant savo odos. Trumpai tariant, “Naked Bruce” yra nuogumo fenomenas.

6naked bruce citymaglt

  • Ar sunki buvo Naked Bruce pradžia? Ko teko atsisakyti vardan savo tikslo?

“Naked Bruce” pradžia tikrai nebuvo lengva. Likus pusmečiui iki planuojamo starto, Liepa buvo vos vienerių, aš maitinau krūtimi ir išgyvenau viską, ką išgyvena mamos, augindamos pirmagimį. Be to, mudu su vyru tuo metu gyvenome lofte, – namuose be kambarių, ir vienintelė erdvė su durimis buvo vonios kambarys. Dirbdavau per Liepos pietų miegą ir, žinoma, naktimis. Tad galite įsivaizduoti mane vidurnaktį sėdinčią ant grindų vonios kambaryje su kompiuteriu ir puodeliu arbatos. Laiko neskaičiuodavau, valandos tirpte tirpdavo ir, rodos, vos tik prisėdus prie reikalų, laikrodis jau rodydavo trečią valandą ryto. Nuovargis kaupdavosi, tačiau pirmąkart jis buvo malonus, nes dariau tai, kam jaučiu aistrą.

Kadangi neturėjau auklės ir Liepa darželį pradėjo lankyti tik prieš pusmetį (ir tai tik tris dienas per savaitę), paaukoti teko visą savo laisvą laiką. Neturiu savaitgalių, švenčių ir akimirkų, kai galiu tiesiog paskaityti knygą ir nieko neveikti. Kai nedirbu “Naked Bruce”, papildomais 10%, prie ir taip esamų 100%, dirbu mama.

  • Vos prieš kelias dienas Naked Bruce suėjo du metukai. Ar tikėjotės, kad sulauksite šio gimtadienio pačioje veiklos pradžioje? Kokie veiksniai įtakojo, kad esate ten, kur esate šiandien?

Slapčia visada tikiuosi geriausio. Tad ir dabar tikiu, jog “Naked Bruce” sulauks dar ne vieno gimtadienio.

Tikiu, jog visi darbai, dirbami su atsidavimu ir užsispyrimu, anksčiau ar vėliau duoda vaisių. O ar tie vaisiai saldūs, – individualių pastangų rezultatas.

  • Visuomet yra smagu ir smalsu išgirsti apie kūrybinės virtuvės paslaptis! Kaip gimsta raštai, idėjos, kur ieškote medžiagų, kaip ruošiatės fotosesijoms?

Raštai ir idėjos – patirčių rezultatas. Mėgstu stebėti aplinką, gyvenu vaizdais, emocijomis, – visa tai ir sugula į bendrą nuotaiką, fotosesijas. Į audinių parduotuves užeinu taip dažnai, kaip ir į maisto prekių parduotuves. Liečiu medžiagas, skaitau sudėtis, tyrinėju ir mokausi.

Pasiruošimas fotosesijai yra ganėtinai ilgas procesas. Dėlioji pozas, gaminius, renkiesi modelį, fotografą, lokaciją, šviesą, ir visa tai galiausiai sugula į nuotraukas. O už kadro lieka tiek daug darbo!

4naked bruce citymaglt

  • Naked Bruce nebėra vien tik gražios ir ryškios tamprės, tačiau ir išsiskiriantys drabužiai. Kaip kilo idėja pradėti kurti drabužius?

Tamprės yra bazinis “Naked Bruce” produktas, o marškiniai, suknelės, džemperiai ir palaidinės, – papildomi gaminiai, gimę iš asmeninio poreikio. Rasti tinkamą rūbą prie tamprių yra sudėtinga: arba jis paslepia, arba atidengia per daug. Todėl “Naked Bruce” beveik perregimi marškiniai, suknelės ir palaidinės, dengiančios sėdmenis, yra tas aukso viduriukas. Parodoma nei daug, nei mažai, – tiek, kiek reikia.

  • Monika, papasakokite apie pavasario/vasaros kolekciją. Kokioms moterims/merginoms ji yra skirta, kokios spalvos dominuoja, kas jus įkvėpė šiai kolekcijai?

SS15 kolekcija yra tapybiška. Stambios geometrinės detalės kalba apie pavasario/vasaros lengvumą. Dominuoja žalia, rožinė ir geltona spalvos bei skirtingi jų tonai. Daug baltos ir pilkos spalvos, kas leidžia moterims lengvai derinti “Naked Bruce” rūbus.

Prie suknelės ilgumo palaidinių – marškinių prisidėjo ir dvispalviai džemperiai bei tunikos paplūdimiui, ar karštai vasaros dienai dėvėti su tamprėmis.

Kaip jau minėjau anksčiau, įvardinti vieną įkvėpimo šaltinį būtų sunku. Tai tuo metu klausomos muzikos, žiūrimos dokumentikos ir išgyvenamų jausmų simbiozė.

“Naked Bruce” moteris yra charizmatiška, stilinga, mėgstanti kokybiškus pirkinius, kurie ilgainiui tampa spintos lobiu, o ne vienkartiniu pirkiniu.

snaked bruce citymaglt

  • Kaip jaučiasi mergina, vilkėdama Naked Bruce?

Ji jaučiasi graži, laisva ir pasitikinti savimi. Tamprių audinys yra nealergizuojantis, švelnus, neturi statinio krūvio, su juo nesuprakaituosi karštą vasaros dieną. Šifoninės palaidinės – perregimos, besiplaikstančios vėjyje, tad “Naked Bruce” leidžia Jūsų kūnui kvėpuoti ir mėgautis patiriamais įspūdžiais atrodant pritrenkiančiai.

  • Ne paslaptis, kad Naked Bruce bendradarbiauja su butikais už Lietuvos ribų bei yra pastebėtas užsienyje. Ką jums tai reiškia?

Tai yra gražios kelionės pradžia. Džiaugiuosi, jog Lietuvoje gaminami “Naked Bruce” rūbai atkreipia klientų iš užsienio dėmesį. Norisi dalintis idėjomis, augti, mokytis ir patirti naujų įspūdžių. Laikau kumščius už “Naked Bruce”!

  • Kuo dar žadate nustebinti savo gerbėjus bei kokie yra jūsų planai?

Staigmenos nebūtų staigmenomis, jei apie jas prabilčiau anksčiau laiko. Galiu pasakyti tik tiek, kad bus naujos kolaboracijos, produktai ir turėtų startuoti projektas, kuriam ruošiamasi kelis pastaruosius mėnesius.

  • Kokie trys žodžiai geriausiai apibūdina Naked Bruce?

Geriausiai “Naked Bruce” apibūdina 2 žodžiai, – lengvumo fenomenas.

Ačiū už pokalbį.

“Naked Bruce” gaminius galite apžiūrėti – www.nakedbruce.com

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.