Receptai

Šokoladinis pyragas su Oreo

By  | 

Šokoladinis pyragas su Oreo5
Šokoladinis pyragas su Oreo sausainiais
19×22 cm stačiakampei pyrago formai
  • 65 g baltojo šokolado gabaliukų
  • 192 g miltų
  • 5 g kepimo miltelių
  • 48 g nesaldintos kakavos miltelių
  • 190 g sviesto, kambario temperatūros
  • 50 g lydyto sviesto
  • 240 g cukraus
  • 5 kiaušiniai
  • 60 g Oreo sausainių (stambiai sulaužytų rankomis)
Virtuvinio kombaino pagalba („K“ antgaliu) išsukame kambario temperatūros sviestą, lydytą sviestą ir cukrų iki baltumo.
Įmušame po vieną kiaušinius ir plakame tešlą apie 10 minučių, kol viskas labai gerai išsimaišys ir tešla taps pakankamai vientisa.
Sumaišome dubenyje miltus, kakavą ir kepimo miltelius.
Pamažu sijojame sausus ingredientus į tešlą, mentele atsargiai maišome, sukamaisiais judesiais, kol nelieka sausų ingredientų.
Suberiame baltojo šokolado gabaliukus ir Oreo sausainių trupinius. Išmaišome.
Supilame tešlą į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą formą. Aš naudojau bedugnę stačiakampę formą tad dugną išklojau folija ir užlenkiau kampus iš išorės, kad neišbėgtų tešla. Tokiu atveju riebalais tepti ir miltais barstyti formos nereikia.
Kepame 150 C orkaitėje apie 35-40 minučių.
Ištraukiame, paliekame visiškai atvėsti ir tuomet nupjauname iškilusį pyrago viršų, kad turėtume lygų paviršių.
Šokoladinis kremas-Namelaka
  • 50 g pieno
  • 100 g grietinėlės (36 % riebumo)
  • 80 g juodojo šokolado
  • 4 g želatinos, lapeliais
  • 5 g gliukozės sirupo (jo neturint, dedame medaus)
Želatiną pamerkiame šaltame vandenyje, kad išbrinktų. Naudojant birią želatiną, ją užpilame pagal pakuotės nurodymus.
Pieną, grietinėlę ir gliukozę užviriname. Nukeliame nuo ugnies ir įmaišome nugręžtą želatiną.
Gerai išmaišome, kad želatina ištirptų.
Užpilame karštą skystį ant gabaliukais sulaužyto šokolado. Viską gerai išmaišome, kad šokoladas ištirptų.
Paliekame kremą šaldytuve, geriausia per naktį, kad sustingtų.
Šokoladinis pyragas su Oreo3
Aviečių pusrutuliai
  • 4 valg. š. pertrintos aviečių uogienės (be sėklyčių)
  • 1 valg. š. vyšnių sulčių (ar vandens)
  • 1/4 arb. š. agar-agar miltelių
Nedideliame prikaistuvyje sumaišome visus ingredientus. Paliekame keletą minučių, kad agaro milteliai išbrinktų.
Kaitiname ant vidutinės ugnies, kol užverda. Viriname 1-2 minutes, kol masė šiek tiek sutirštėja.
Supilstome į silikonines formeles, paliekame šaldytuve, kad sustingtų.
Deserto surinkimas
Nupjauname pyrago viršų, kad turėtume lygų paviršių. Išdėliojame aviečių pusrutulius.
Pripildome konditerinį maišelį su norimu antgaliu šokoladinio kremo ir išspaudžiame jo norimose vietose.
Likusius tarpelius užpildome plakta grietinėle.
Apibarstome Oreo sausainių trupiniais. Galima papuošti norimomis uogomis.
ingas sweeterie mini logo

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.