Renginiai

Šiemet tarptautinis festivalis „nowJapan” kviečia domėtis šiuolaikiniu japonišku turiniu

By  | 

NowJapan2014_foto Kazimiero Seselgio3

Rugsėjo 26-27 d. Japonijos gerbėjai rinksis į didžiausią Baltijos šalyse Japonijos festivalį, kuriame šįkart bus kviečiama domėtis šiuolaikiniu japonišku turiniu, vienijančiu tradicinę ir pop kultūrą. Dviejų dienų Japonijos menų, muzikos, pramogų, robotikos ir mados renginyje šįkart bus apjungta dar daugiau subkultūrų, o renginio pagrindiniu festivalio įvykiu taps jau pamiltas kostiuminių personažų šou „Cosplay”.

„Japonija – kontrastų šalis, kurios spalvingas kultūros pasaulis sunkiai sutalpinamas į bet kokius rėmus. Dabartinėje Japonijoje neįtikėtinais būdais miksuojamos tradicinės ir šiuolaikinės kultūros įdėjos – senųjų japonų virtuvė atgimsta dar nematytais pavidalais kitose šalyse, gatvės madoje karaliauja tūkstantmečius gyvuojančių tradicinių kostiumų naujoviškos versijos, o komiksuose susitinka senąsias japonų dievybes vaizduojantys personažai. Tokią spalvingą japoniško turinio sintezę per vieną savaitgalį kviečiame pamatyti, išgirsti bei pajusti ir šiemet”, – pasakoja jau septintus metus festivalį organizuojantis Sergej Grigorjev.

2008-aisiais „nowJapan” startavo uždaros „Cosplay” entuziastų bendruomenės iniciatyva, o vėliau peraugo į didžiausią Baltijos šalyse japoniško turinio festivalį, kuriame pristatomos visiems prieinamos pop, šiuolaikinės bei tradicinės kultūros formos. Tekančios saulės šalies kultūros gerbėjai šiemet atsidurs robotikos ir kompiuterinių žaidimų bei taip pamėgtų komiksų ir animacijos pasaulyje, o tradicinės Japonijos mylėtojai bus kviečiami į japonų virtuvės, amatų, kovos menų, gatvės mados ir kitų formų pranešimus bei kūrybines dirbtuves.

„Japoniško turinio kūrėjai šiandien stebina savo kūrybiškumu – festivalyje įvairiais kampais skatiname kalbėti apie visame pasaulyje išplitusią komiksų ir anime kultūrą, kompiuterinių žaidimų bei robotikos industriją ir jos panaudojimą įvairiose gyvenimo srityse.  „nowJapan”  svečiams tikimės įkvėpti ne vien meilės Japonijai, bet ir kūrybiškumo. Džiaugiamės šiemet į renginį prisikvietę tokias pasaulines Japonijos kultūros žvaigždes kaip daugelio tarptautinių  „Cosplay“ konkursų nugalėtojos Cassidy ir Iloon, tūkstančius gerbėjų turinčią lietuvių kilmės blogerę „Hello Sandwich” slapyvardžiu ir daugelį kitų kūrybiškų asmenybių”, – teigia S. Grigorjev.

Dviejų dienų Japonijos šventė vyks  rugsėjo 26-27 d. parodų ir konferencijų centre LITEXPO. Bilietus platina „Bilietų pasaulis”.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.