Drabužiai

Lietuvių kūrėjai siekia grąžinti midi ilgį į moterų spintas

By  | 

instinct sijonai4

Žymiausi pasaulio dizaineriai pastaruosius kelis metus į savo kolekcijas nuolat įtraukia midi ilgio sijonus ir sukneles, o šį sezoną midi gretas papildė ir sijonkelnės. Nepaisant to, lietuvės šios įsišaknijusios mados tendencijos įsileisti neskuba ir mieliau renkasi mini ar maxi drabužių variacijas. Naujas lietuvių prekės ženklas „Instinct“ siekia šią nuostatą pakeisti pristatydamas savo pirmąją kolekciją, kurioje dominuoja midi ilgio sijonai.

„Kurdamos galvojome apie moterį, kuri nėra beatodairiškai besivaikanti naujausių mados tendencijų, o pirmiausia siekia būti elegantiška bei lengvai kurti skirtingus aprangos derinius su tuo pačiu drabužiu. Tuo ir žavus midi ilgis, nes jis kitaip nei maxi ar mini yra puikiai tinkamas darbinio įvaizdžio kūrimui, o pakeitus aksesuarus tampa svarbiai progai tinkamo įvaizdžio dalimi“, – apie kolekcijos idėją pasakoja prekės ženklo „Instinct“ kūrėjos Elzė Uždavinytė ir Ieva Mejerytė.

Pirmąją „Instinct“ kolekciją sudaro sodrių spalvų vienspalviai sijonai, skirti pereinamajam laikotarpiui tarp vasaros ir rudens sezonų. Anot prekės ženklo kūrėjų, sijonus galima derinti tiek su vasarinėmis juosmenį apnuoginančiomis palaidinėmis ir lengva avalyne, tiek su vadinamaisiais baikerio tipo švarkeliais ir šiltesne avalyne ar net per liemenį sujuosiamais paltais.

„Lietuvoje oras dažnai yra neprognozuojamas, tad norėjome, kad moterys galėtų dėvėti midi sijonus tiek dar orui lepinant šiltesnėmis temperatūromis, tiek gerokai atvėsus ir artinantis tikrajam rudens sezonui. Dėl to spalvų gamoje turime puikiai įdegį pabrėžiančius baltus ar žydrus sijonus, bet taip pat ir vėsesniam orui tinkamus indigo bei pudros spalvos sijonus. Kolekcijoje yra ir ypatingoms progoms skirti dvisluoksniai sijonai iki kulkšnių – juk artėja svarbiausių mados (ir ne tik) renginių sezonas“, – teigia „Instinct“ atstovės E.Uždavinytė ir I. Mejerytė.

Midi ilgiu paprastai apibūdinami drabužiai, kurių ilgis vyrauja nuo žemiau kelių iki kulkšnių. Ypač populiarūs midi ilgio sijonai buvo penktajame dešimtmetyje, kuomet pagrindinė mados siekiamybė buvo elegancija ir grakštumas.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.