Receptai

Spurgos

By  | 

spurgos4 
19 spurgų 8 cm skersmens

Spurgoms
8 g sausų mielių
165 g pieno, drungno
1 valg. š. cukraus
500 g miltų
70 g cukraus
1 arb. š. druskos
3 kiaušiniai, lengvai išplakti
90 g sviesto, minkšto arba lydyto, atvėsinto

Bekvapio aliejaus kepimui

Įdarui – braškių ar kitos mėgstamos uogienės
Papuošimui
cukraus pudros
cukraus pudros glaisto su citrinos sultimis
Dubenyje sumaišome mieles su pienu ir cukrumi, paliekame, kol mielės pradės veikti ir suputos, apie 3-5 minutes.
Suberiame miltus, cukrų ir permaišome. Supilame lenvai išplaktus kiaušinius, druską ir minkome tešlą.
Kai tešla susiformuoja į vieną kamuoliuką, supilame sviestą ir dar kartą minkome, kol tešla nebelips prie rankų ir taps elastinga.
Laisvai suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ar įdedame į maišelį, kurį užsukame, kad neapdžiūtų tešla. Dedame į šaldytuvą keletui valandų arba per naktį.

Ištraukiame pakilusią, vėsią tešlą, įverčiame ją ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Iškočiojame 1-1,5 cm storio kvadratą ir stiklinės ar formelės pagalba išpjauname 8 cm skersmens apskritimus. Kai kuriose galite išpjauti ir apskritimą viduryje – šios spurgos bus be įdaro.
Išdėliojame spurgas ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi pateptos skardos, palikdami tarpelius, nes spurgos pakils.
Uždengiame rankšluostėliu ir paliekame šiltoje vietoje, kol padvigubės, tai užtruks apie 2-3 valandas.

Kai spurgos jau pakilusios, įkaitiname plačiame puode aliejų – jis turėtų apsemti apie 7 cm nuo dugno.
Kepame įkaitintame aliejuje spurgas, geriausia po 2-3, kad būtų vietos jas apversti, po keletą minučių iš kiekvienos pusės, kol įgauna gražią spalvą.
Išgriebiame ir paliekame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

Konditerinio maišelio su plonu antgaliu pagalba įdarome spurgas uogiene ar kremu,
Apibarstome cukraus pudra.

Jei norime, galima įmaišyti į cukraus pudrą keletą lašų citrinos sulčių, kol gausime tirštč glaistą, kuriuo galime aptepti spurgas.

Skaniausios tą pačią dieną.
ingas sweeterie mini logo

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.