Receptai

Viso grūdo bandelės su riešutų kremu

By  | 
bandelės su riešutų kremu120 cm skersmens skardai

 

150 g miltų
175 g viso grūdo miltų
1 1/8 arb. š. sausų mielių
30 g cukraus
25 g sviesto, minkšto
35 g pieno
85-95 g vandens, drungno
1 kiaušinio
1/4 arb. š. druskos

 

Įdarui
1 valg. š. minkšto sviesto
3 valg. š. šokoladinio lazdyno riešutų kremo
1 valg. š. cukraus
2 arb. š. cinamono
2 sausainiai, digestive tipo

 

Padažui
80 g balto šokolado
50 g pieno
1/2 citrinos sulčių
100-200 g cukraus pudros

 

Kombaino dubenyje sumaišome abiejų rūšių miltus.
Dubenėlyje sumaišome šiltą vandenį, pieną, cukrų ir mieles. Paliekame minutei, kol suputos. Supilame į miltus ir minkome tešlą.
Supilame lengvai išplaktą kiaušinį ir, jei ingredientai nesusiformuoja į vientisą tešlą, dar šiek tiek vandens. Sudedame minkštą sviestą. Galiausiai suberiame druską. Minkome, kol tešla atšoks nuo dubens sienelių ir taps glotni. Su viso grūdo miltais šis procesas kiek užtruks.
Dedame į aliejumi išteptą švarų dubenį ir statome šiltoje vietoje, kad padvigubėtų, ~1-2 val.
Išverčiame ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiojame stačiakampį (apie 20×35 cm). Ištepame minkštu sviestu, pabarstome cukrumi ir cinamonu. Užtepame dosnų sluoksnį šokoladinio lazdyno riešutų kremo ir rankomis sutrupiname sausainius.
Imame už ilgosios kraštinės, kuri yra prieš mus, ir suvyniojame į ritinį. Supjaustome ~6 cm pločio riekėmis ir pastatome ant nupjautos pusės, dedame į sviestu išteptą skardą (ją galima pabarstyti cukrumi).
Išėjo 7 bandelės, jas išdėliojant palikite tarpelius.
Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje, kol pakils, apie 1 val.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Kepame apie 20 minučių, arba kol iškeps.
Ištraukiame ir paliekame šiek tiek pravėsti.
Pasiruošiame padažą.
Išlydome šokoladą kartu su pienu nedideliame prikaistuvyje ar mikrobangų krosnelėje.
Supilame citrinos sultis. Beriame cukraus pudrą, išmaišome. Cukraus pudros kiekį reguliuokite pagal tai, kokio tirštumo padažo norisi. Apliekite bandeles.
ingas sweeterie mini logo

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.