Renginiai

Konkurso “INJEKCIJA” finalas gruodžio 10d.

By  | 

injekcija2015 1Nacionalinėje dailės galerijoje jau buvo pristatyta 17 jaunųjų dizainerių, patekusių į tarptautinio konkurso „Injekcija“ finalą. Gruodžio 10 dieną Vilniuje bus išrinkti tie laimingieji, kuriems profesionalų komisija įteiks kvietimą dalyvauti  2016-ųjų festivalyje „Mados infekcija”. Dizainerių artilerijoje – žuvies oda ir netikras kailis. IX-ąjį kartą vyksiantis konkursas „Injekcija“ kaip ir kasmet skelbė simbolinę temą, atspindinčią  šiandienos pasaulines aktualijas ir nuotaikas. Šįkart jaunųjų dizainerių darbuose bus galima įžvelgti interpretacijas kamufliažo tema. Konkursui buvo pateiktos net 62 paraiškos, 48 iš jų pateikė lietuviai ir net 16 paraiškų pateikė užsienio dizaineriai.

injekcija2015 2

„Šiuolaikinis žmogus įprato kasdien naudoti įvairias kamufliažo priemones. Taip daugelis mėgina paslėpti kūno netobulumus ar kompleksus. Norint susitapatinti su aplinka ir pranykti minioje tenka nuolat ieškoti naujų maskavimosi būdų. Drabužiai, esantys arčiausiai kūno, kiekvienam leidžia tai padaryti greitai, savitai ir įdomiai“, – renginio temą pristato festivalio „Mados infekcija“ idėjinė vadė Sandra Straukaitė. „Konkurso tema – tik sąlyginiai rėmai, padedantys jaunimui susikoncentruoti ir aiškiau išreikšti savo idėjas. Finale kiekvienas parodys po 5 modelius. Tradicinį kamufliažo piešinį ir spalvas interpretuoja savaip: žongliruoja kontrastais nuo blizgučių, ryškių akcentų iki įvairiaspalvių siūlų ir net žuvies odos. Kurdami unikalius raštus dizaineriai išradingai naudoja inovatyvias marginimo technologijas, kompiuterinę grafiką“, – apie kolekcijų įvairialypiškumą pasakoja festivalio „Mados infekcija“ prodiuserė Renata Mikailionytė.

injekcija2015 3

Iš 62 dalyvavusių, į finalą pateko 17 dizainerių: Morta Nakaitė, Elžbieta Jancevič, Ernesta Venckutė, Irmantas Uvenkovas, Thom Bara, Toma Brazdžiūtė, CRAB IN CAB – Jūratė Girdvainis ir Gintarė Jankauskaitė, Viktorija Aršėnaitė, Mantas Bartkus ir Neringa Martinėnaitė, UNE’A – Unė Vereckytė, Aleksandra Kozlova (Rusija), Anastasia Novozhilova (Rusija), Anna Volkova (Rusija), Anna Jelizarjeva (Estija), Daria Babaeva (Rusija), Polina Guseva (Rusija), Barbara Vasileva (Rusija).

injekcija2015 4

„Injekcija“ – 2008-aisiais startavęs naujų mados talentų paieškos konkursas. Būtent „Injekcijoje“ pirmą kartą sužibėjo, o dabar sėkmingai skinasi kelią tokie dizaineriai kaip Ugnė Martinaitytė, duetas „PURE“, Liucija Kvašytė, „labàdienà“, Ieva Daugirdaitė, Diana Paukštytė, Eglė Žiemytė ir t.t.

Autorius – blogerė Modevi, “MODEVI stiliaraštis”

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.