Mada

Max Mara Ruduo-žiema 2016

By  | 

Max Mara Ruduo-žiema 2016 43

Dada – Konstruktyvizmas – Modernizmas – tai nauji vėjai, kurie nupūtė tolyn senąją tvarką. Natalia Goncharova, Lyubov Popova, Irmgard Keun, Hannah Höch – Pasaulis sujudo, o šios moterys tapo pagrindine varomąja jėga. Niekur kitur, kaip Berlyne, alsavo dienos ir nakties ritmai ir netylantis kabareto būgnų skambesys.

Naujojo “mašinų amžiaus” merginas, Max Mara mados namai sugrąžina atgal į netolimą praeitį, kurioje žemiškos didvyrės jau vairuoja sportinius automobilius, pilotuoja lėktuvus, laimi labaratorijos bandymų konkursus, leidžia teisės aktų įstatymus ir dirba abejose kameros pusėse. Legendiniame Bauhaus, moterų studenčių skaičius viršijo studijuojančių vyrų skaičių. Weaving Workshop dirbtuvių metu, muzikantė Gertrud Grunow, išdėstė radikalias dinamikos teorijas tarp garso, spalvos ir fasono. Pritaikydamos Gertrud žinias praktikoje, jos studentės (beveik tik merginos), supažindino pasaulį su muzikantės meniškomis kompozicijomis, kurios buvo lyg muzika akims. Max Mara klasikiniai atspalviai, langeliai, milžiniški ševronai, ryškių spalvų akcentai rezonuoja su to meto idėjomis bei nuotaika. Meniniko teptuko prisilietimas prie ikoniškosios Whitney Bag rankinės, būtent ji, ištaškenta skirtingais dažų atspalviais, dominuoja naujoje rudens-žiemos kolekcijoje. Žėrintys audiniai bei plastiku dengta vilna, slidi lyg šlapias vaškas, kašmyras, bei gauruotas alpakų kailis, yra vieni pagrindinių Max Mara kolekcijos akcentų. Drabužiai, kuriuos moterys pionierės vilkėjo savo drėgnose dirbtuvėse ir filmų studijose, transformuoti į prabangius kombinezonus bei sukneles su odinėmis petnešėlėmis ir didelėmis, lopo stiliaus kišenėmis, kuriose tilptų įrankių rinkinys ar senovinės filmų juostos.

Ankstyvą rytą, Phys Ed klasės buvo skirtos aktyviai Bauhaus studentų veiklai, būtent šios pamokos įkvėpė Max Mara mados namus kolekcijoje pristatyti megztas trumpikes bei aptemptus džemperius. Sunkūs, blizgios bei ponio odos Oxford stiliaus batai su kulnu. sukuria ilgesnių kojų įspūdį. Modernūs, “ne moteriško” kirpimo paltai – siauri ties pečiais, siekiantys kulkšnis – visuomet elegantiški, gražūs ir madingi. Tai dinamiška, energinga ir Modernizmu alsuojanti nauja Max Mara rudnes/žiemos kolekcija.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.