Grožis

Pasiruošk naujam sezonui: 5 žingsniai, kaip pasitikti pavasarį

By  | 

pasiruosimas pavasariui

Nors už lango oras darganas, o lietus pliaupia visai kaip rudenį, pavasaris neišvengiamai įsibėgėja (pagaliau!) ir jau pats laikas pradėti jam ruoštis. Sezonų perėjimas nereiškia tik garderobo pakeitimą, t.y. žieminiai drabužiai į spintą, pavasarinai spintos. Keičiantis sezonams reikia pakeisti ir savo grožio rutiną bei tam tikrus produktus. Tik penki paprasti žingsniai ir galėsite šaukti „Labas, pavasari!”

  1. Maitinimą keiskite į drėkinimą

Žiemą odai reikia daugiau dregmės dėl išsausėjusio oro ir dirbtinio šildymo patalpose. Todėl šaltuoju metu laiku mes naudojame maitinančius kremus, šampūnus, aliejukus ir pnš. Grįžus šiltajam sezonui ir drėgmei – reikia grįžti prie drėkinimo, kadangi odai ir plaukams nebereikia papildomos apsaugos. Maitinimą vis dar galite palikti jei jaučiate, kad jūsų odai neužtenka drėkinimo. Pabandykite natūralias maitinančias kaukes kartą per savaitę. Tai turėtų būti pakankamai.

  1. SPF – jūsų draugas

Viena iš didžiausių klaidų, kurias daro moterys – nenaudoja SPF apsaugos. Nebūtina pirkti atskiro kremo, nes daugelis makiažo pagrindų ir net kremų jau turi šią apsaugą (tačiau būtina atkreipti į tai dėmesį perkant). Kadangi saulė vis labiau mus lepins, bus mažiau debesuotumo (spinduliai prasiskverbia ir pro debesis!) – UV spinduliai taps intesyvesni ir pavojingesni. Todėl, jei norite išlaikyti gražią odą ir apsaugoti ją nuo priešlaikinio senėjimo – pasirūpinkite, kad jūsų kremai ir makiažo pagrindai turėtų bent SPF 15 apsaugą.

  1. Nebijokite spalvų!

Atėjus pavasariui mūsų garderobe dažniausiai niūrias, tamsias spalvas pakeičia šviesios ir džiaugsmingos. Tačiau, spalvų ryškumu ir įvairovę reikia pasirūpinti ne tik spintoje – kosmetinė taip pat laukia šio pokyčio! Nebijokite eksperimentuoti su spalvomis, šešėliais ir išbandykite naujų makiažo priemonių. Na, o jei nemėgstate itin ryškaus makiažo arba kasdienai renkates vos kelias kosmetikos priemones – įsigykite ryškų lūpdažį ir vien tik to užteks pasikelti nuotaikai ir atrodyti puikiai.

  1. Laikas atsinaujinti

Iš po žiemos plaukai dažnai būna kiek „pavargę“. Todėl pats laikas užsirašyti pas savo kirpėją ir atsinaujinti! Nebijokite pokyčių ir negailėkite plaukų – jie atauga esant tinkamai priežiūrai. Pakeiskite kirpimą į kažką naujo ir nebandyto. Nedrįstate? Tuomet tonu juos pašviesinkite. Pasitikite pavasarį švieži ir atsinaujinusi. Taip pat, verta nepamiršti, kad grįžus drėgmei plaukai galėti pradėti šiek tiek daugiau pūstis, todėl nepamirškite pasirūpinti ir tinkamomis priemonėmis.

  1. Grožis sklinda iš vidaus

Kad ir kaip svarbu pasirūpinti savo grožiu iš išorės, pasidaryti SPA dienas namuose, bet reikia nepamiršti, kad svarbiausias yra vidus. Taisyklinga ir subalansuota mityba (kiek tai įmanoma), pakankamai vandens ir streso vengimas – štai kas suteikia spindinčią odą ir puikią savijautą. Visa kita yra bonusai, padedantys praskaidrinti nuotaiką, kai pasižiūrite į veidrodį (o kai kurioms gal ir žiūrėti nereikia!).

Svarbiausia yra mylėti save ir nepamiršti kartais pasilepinti. Juk tai yra investicija ne tik į grožį, bet ir į gerą nuotaiką bei investicija į pačią save.

Grožio klausimais konsultavo – www.laspell.lt

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.