Mada

Ramsey menas karštligiškai užsispyręs palikti žymę

By  | 

week10_email_ramseymenswomen_emea_v2

Tyleris Ramsey yra meninkas ir nuotykių ieškotojas. Prieš penkiolika metų jis persikėlė gyventi į Holivudą ir greitai suvokė, kad jo pašaukimas – tai keliavimas po visą pasaulį ir darbas su tokiais televizijos projektais kaip The Real World, Making the Video ir Survivor. Nors jis dirbo režisieriumi ar prodiuseriu, kartais tekdavo ir būti ekstremalaus sporto laidų vedėju ar profesionaliu keliautoju. Didelę žymę jo vaikystėje paliko tėvo savižudybė, tad Tyleris išsiskiria milžiniška aistra gyvenimui ir… alkoholiui. Šios dvi priešybės nulėmė, kad jo gyvenimą valdo kontrastai – tiek kūrybiškumas, tiek savidestrukcija.

Tiesa, keli minčių praskaidrėjimo momentai Tyleriui leido suprasti, kad vieną dieną jo likimą pakeis noras menu padėti pasauliui. Netgi be formalaus mokymo, jis sugebėjo ištobulinti tapymo be teptukų techniką – tai ryškus ir agresyvus stilius, kuriuo aliejiniai bei akrilo dažai yra storais sluoksniais rankomis tepami ant drobės. Tylerio braižas – chaotiškas, nes didžiuliai dažų kiekiai yra tiesiog sviedžiami į paviršių su daugybe emocijų. Tarp jų – ir pasiryžimas palikti savo žymę meno pasaulyje ir sukurti svarbius momentus neįprastomis, net laukinėmis technikomis.

Neilgai trukus inovatyvi mados kompanija TOMS pastebėjo Tylerio talentą ir kreipėsi į jį su pasiūlymu sukurti išskirtinę batų liniją, padailintą jo tapybos stiliaus motyvais. TOMS verslo modelis paremtas filantropija (su kiekviena parduota TOMS batų pora kompanija paaukoja kitą porą neturtingų šeimų vaikams), kas Tyleriui paliko didelį įspūdį, tad menininko sutikimo ilgai laukti neteko. Pirmosios kolekcijos pristatymas sulaukė didžiulės sėkmės, batai buvo akimirksniu išparduoti, o dabar TOMS jau yra viena iš greičiausiai augančių avalynės kompanijų pasaulyje, paaukojusi daugiau nei milijoną batų porų vaikams įvairiose šalyse. Šį 2016 metų pavasarį, Tyleris Ramsey pristato savo pirmąją “capsule” kolekciją, sukurtą išskirtinai TOMS, kuri netrukus pasirodys ir Lietuvoje.

Tiesa, kitas Tylerio meno projektas jo paties kūrybinį gyvenimą pakeitė neatpažįstamai – Los Andžele esanti organizacija Dreamcenter pasiūlė jam paaukoti meno kūrinį specialiam aukcionui, kurio metu surinktos lėšos bus skiriamos sekso vergijos aukoms, jų reabilitacijai ir gydymui. Tylerio paveikslas buvo parduotas už 29 tūkstančius JAV dolerių, o nuo to laiko kiti jo darbai labdaringoms iniciatyvoms (vėžio tyrimams, vaikų ligoninėms, reabilitacijos programoms) surinko per 100 tūkstančių JAV dolerių. Neseniai paskelbta, kad vienas Tylerio kūrinys parduotas už tokią sumą, kuri penkioms merginoms iš Liberijos leis visą gyvenimą nebesirūpinti dėl maisto, drabužių ir pastogės.

2009 metais buvo įkurta organizacija Global Creative Forum (GCF), kurios tikslas – tapti tiltu, jungiančiu meno bei pramogų pasaulį su didžiosiomis galingomis organizacijoms kaip, pavyzdžiui, Jungtinės Tautos. Būtent ši iniciatyva susisiekė ir su Tyleriu bei pasiūlė jam sukurti meno kūrinį, kuris apibrėžtų naująjį judėjimą. Jo paveikslas tapo organizacijos logotipu. Kadangi Tylerio kūryba sulaukė daug liaupsių, jis nutapė dar šešis darbus, skirtus svarbiausiems organizacijos tikslams. Pirmąjį GFC susirinkimą moderavo Billas Clintonas, jam padėjo Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Ban Ki-moonas. Tylerio sukurti darbai buvo įteikti Samueliui Jacksonui, Ki-moonui, Mariai Bello, Billui Rouhana. Prisidėjimas prie tokios veiklos sustiprino Tylerio atsidavimą filantropiškai veiklai ir tikslams, svarbesniems nei individo norai.

Tyleris ir toliau kuria galingus darbus, kurie keičia žmonių gyvenimus ir skatina į problemas žiūrėti naujai. Šiuo metu jis dirba su video instaliacija, pavadinta “Blood for Blood”, kurią remia organizacija The Human Rights Foundation.

Šiandien Ramsey gali drąsiai pasigirti, jog jo kūriniai savo vietą rado JAV prezidento, Oskaru apdovanoto režisieriaus, kaubojaus, džedajaus, Jungtinių Tautų generalinio sekretoriaus, muzikos giganto, Armand Hammer muziejaus vadovo, pastoriaus, CŽV detektyvo ir šokėjo namuose.

tylerrasye

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.