Kelionės

Portugalijos skonis

By  | 

Legendomis, pasakomis, kalnais, vandenynais bei pilimis apsuptas kraštas, kuriame apstu vietinių garsaus kalbėjimo, juoko , desertų įvairovės, kavos, vyno bei kvapą gniaužiančios gamtos. Būtent taip būtų galima apibūdinti Portugaliją, kurią dauguma iš mūsų jau vis dažniau renkasi, kaip savo atostogų kampelį. Šis kraštas yra daugelio pamėgtas dėl turtingos istorijos, architektūros išskirtinumo, dizaino suvokimo bei meno, muzikos. Atvykę čia mes pajaučiame ore tvyrančią ramybę, kuri yra persmelkta ką tik iškeptų gardėsių kvapais. Šį kartą norime Jus pakviesti į kelionę po Portugalijos vietas, kurios gali tapti pirmu numeriu Jūsų sąrašuose ir visų pirma pradėsime nuo vietų, kurias turėtų aplankyti visi maisto gurmanai ar tiesiog norintys truputi labiau pažinti šalį iš jos siūlomų užkandžių.

Visų tų, kurie dievina desertus o tuo labiau jaukią atmosferą kviečiame apsilankyti „ LEITARIA DA QUINTA DO PAĆO“ kavinukėje, kuri garsėja įvairiausių skonių eklerais. Kavinė siūlo eklerus su šiais įdarais : su juoduoju šokoladu, karamele, baltuoju šokoladu, kavos skoniu, dekoruotą uogomis, citrinos skonio ir t.t. Net ir patys išrankiausi atras savo mylimiausią skonį.

LEITARIA DA QUINTA DO PAĆO“ istorija siekia 1920 metus, kuomet kompanija gamino pieno produktus. Po kiek laiko buvo prieita prie kitos inovacijos – platinti jogurto gaminius.

Šiandien kompanija žinoma visoje Šiaurės Portugalijoje dėl savo išskirtinės konditerijos. Tačiau kavinė vis nustebina savo klientus, ir kviečia juos išmėginti kitus jų gaminamus desertus: vieną iš tradicinių spurgų pavadinimu BOLA DE BERLIM, kurios garsėja puikia tešla bei saldžiu įdaru.

LEITARIA DA QUINTA DO PAĆO“ taip pat siūlo įsigyti jų gamybos sviesto, atsigerti kakavos, kuri nukels į saldžiausią pasaulį. Adresas ieškotojams: Praça Guilherme Gomes Fernandes 47, Porto.

Manote, kad keliaujant veganai / veganai negali džiaugtis pilnaverčiais ir skaniais patiekalais už prieinamą kainą? Deja, klystate. Neseniai atrasta, o dabar jau mano pamėgta „CULTURA DOS SABORES“, kurioje netgi tie, kas valgo mėsą drąsiai teigia, kad taptų vegetarais – veganais, jeigu jiems kažkas gamintų tokio skonio patiekalus. Desertai, vegetariškos tradicinės franchesinhos, salotos, sriubos. Atsigerti kavos čia suskuba visi, dėl vienos labai įdomios interjero detalės – sūpynių.

Vos įžengus iš karto norisi užsiimti vietą prie lango ir suptis, kol geri kavą jaukioje kavinukėje. Pagrindinis tikslas, kaip minėjo kavinės įkūrėjas, tai supažindinti Portugalijos žmones su sveiku, vegetarišku, veganišku maistu. Didelis sergamumo cholesteroliu, širdies ligomis skaičius turi būti visų pirma gydomas keičiant mitybą. Ši vieta yra pamėgta šeimų, jaunų žmonių, bei tų, kuriems sveika mityba reiškia daug daugiau, negu tik mados vertą reikalą. Adresas ieškotojams: Rua de Ceuta, 80, Porto.

Tačiau norintiems pajusti tikrąją Porto atmosferą ir pamatyti kaip vyksta kasdieninis gyvenimas siūlyčiau tuomet užsukti į bet kurią vietinę kavinukę. Jas rasite visur, ir netgi netikintys ir manantys ,kad tai neįmanoma ,pamatysite, jog rasti paprastą, tačiau savo stilių dar išlaikiusią kavinukę atrasti taip pat lengva, kaip ir besišypsantį Portugalą, kurio akys pradeda spindėti vos paklausus apie jo kraštą, istoriją. Čia sutiksite ir pamatysite vaizdą lyg iš kino filmo – du pensinio amžiaus žmonės sėdėdami kartu geria juodą ekspreso kavą, šalia puodelių padėti kruasanai su šokoladu. Vyras skaito laikraštį, tačiau tuo pačiu kalbina moterį, kuri gerdama kavą mėgaujasi esama akimirka ir klausosi kiekvieno jo žodžio. Ir pati buvau tokioje kavinukėje, kurioje buvau labai maloniai aptarnauta, užkandžiai buvo pasakiški ir sotūs. Už viską sumokėjau 1,30 eu. ir laiminga išėjau, toliau atrasti Porto vietų, kurias galėčiau Jums pristatyti.

Tekstas – Dizainerė Laura Vanagaitė

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.