Mada

Minimalizmo gerbėjoms – lininiai drabužiai iš Japonijos

By  | 

Nors liną galima laikyti lietuviškumo simboliu, jam taip pat neabejingi ir japonai. Jie ne tik mielai nešioja lininius drabužius, bet taip pat juos kuria patys. Su Japonijos drabužių prekės ženklu YARRA lietuvius nusprendė supažindinti lino parduotuvių tinklas Linen Tales. Šią savaitę vienoje iš tinklo parduotuvių Vilniaus senamiestyje duris atvėrė YARRA pop up parduotuvė.

Bernardinų g. 10 įsikūrusioje „Linen Tales“ parduotuvėje spalio mėnesį bus pristatoma YARRA prekės ženklo drabužių linija moterims, kurią sudaro lininės suknelės, tunikos, sijonai ir trikotažinės kelnės.

Japonijoje 2007 m. pradėto vystyti YARRA prekės ženklo filosofija remiasi paprastumu, laisve ir ekologiškumu. Išvertus iš Australijos aborigenų kalbos, „yarra“ reiškia tekėjimą. Šio prekės ženklo kūrėjai pavadinimo reikšmę sieja su laisvės, lengvumo pojūčiu, kuris apima dėvint YARRA drabužius. Visi šio prekės ženklo drabužiai yra gaminami iš natūralių, aplinkai draugiškų medžiagų.

„YARRA yra „Linen Tales“ atstovai Japonijoje. Tačiau mus sieja daugiau nei partnerystė – mus vienija ir bendras požiūris į liną. Nors lino gamybos tradicijos skaičiuoja tūkstančius metų, šiandien lino gaminiai, ypač minimalistinio stiliaus drabužiai, išgyvena pakilimą. Mūsų asortimentą daugiausia sudaro stalo ir virtuvės tekstilė bei patalynė, todėl nusprendėme jį paįvairinti ir savo pirkėjams pasiūlyti lininių drabužių, atkeliavusių iš tolimos Japonijos“, – sako „Linen Tales“ prekės ženklo vadovė Vaida Kniūkštienė.

„Linen Tales“ atidarytoje YARRA pop up parduotuvėje daugiausia bus siūlomi laisvo silueto vieno dydžio drabužiai. V. Kniūkštienės teigimu, jie universalūs, tad tinka nuo S iki L dydžio drabužius nešiojančioms moterims.

„YARRA drabužius turėtų pamėgti minimalistinio stiliaus ir natūralių medžiagų gerbėjos, kurios vertina laisvę, patogumą ir kokybę. Taip pat ši YARRA linija pasižymi ir spalvų įvairove, todėl sau tinkamų drabužių galės rasti ir ramias žemės, ir ryškias spalvas mėgstančios lietuvės“, – teigia „Linen Tales“ prekės ženklo vadovė. Japonijoje pagamintų lininių ir trikotažinių YARRA drabužių kainos svyruoja nuo 89 iki 139 eurų.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.