Lietuvos kūrėjai

Pokalbiai: “Egzotique” gimė be jokio verslo plano

By  | 

egzotique-apatinis-trikotazas-img_0100

Apatinis trikotažas – slaptas moters ginklas. Tai drabužis, kuris būna arčiausiai kūno. Juk neveltui sakoma, kad vilkint seksualius apatinius, jie suteikia pasitikėjimo savimi, ir visai nesvarbu kad tik Tu viena apie juos žinai!

Šiandien kalbiname Kariną ir Tają, apatinio trikotažo “Egzotique” įkūrėjas. Jos mums papasakos kaip sekasi kurti vieną svarbiausių garderobo detalių, be kurių neapseina nei vienas.

  • Papasakokite šiek tiek apie pačią pradžią bei kaip dienos šviesą išvydo “Egzotique”?

“Egzotique” gimė be jokio verslo plano. Gal kiek spontaniškai, bet su didele meile dienos šviesą išvydęs dviejų, geriausių draugių kūrybos ir savirealizacijos vaisius.

Gali skambėti kiek banaliai, tačiau 2013 m. vasarą mes niekur neradome mums patinkančių maudymosi kostiumėlių. Idėja pribrendo prie to, kad abi pasipaišėme eskizus, sudėliojome pirmuosius modelius tokius, kokių tuo metu Lietuvoje nebuvo įmanoma rasti. Norėjome viską pradėti kuo greičiau, todėl atkakliai pradėjome tyrinėti medžiagas, gilintis į tekstūras, bandėme suprasti kas, kaip ir kodėl vyksta gamyboje. Turbūt savaime įvyko ir tai, kad vietoj planuotų kelių modelių, negalėdamos sustoti pristatėme net 10 pirmųjų maudymukų modelių! Didžioji dalis jų buvo išgraibstyta draugių bei pažįstamų. Baigiantis sezonui neketinome nutraukti pamiltos veiklos ir ilgai negalvojant žinojome, kad imsimės kiek panašaus dalyko, tik ne sezoninio – apatinio trikotažo. Abi esame pamišusios dėl visų šių moteriškų-intymių dalykų. Turbūt kaip ir daugumos moterų, tai yra viena didžiausių mūsų silpnybių. Buvo be galo įdomu gilintis į tai ką darome, mokytis. Pradžioje buvo sunku, nes abi tuo metu akivaizdžiai studijavome ir dirbome įvairius darbus. Pradėję sulaukti vis daugiau dėmesio bei palaikymo ne tik iš pažįstamų, supratome, kad einame geru keliu.

  • Kaip gimė šio pavadinimo idėja bei ką ji simbolizuoja?

Pavadinimas gimė savaime, be jokio ilgo sedėjimo ir ‘brainstorminim‘o’. Puikiai matėme viso koncepto viziją, kuri turėjo būti kažkas kiek kitokio, atsižvelgiant į Lietuvių kūrėjus. Norėjome įnešti šį tą karšto, tačiau estetiško, tvarkingo, švaraus ir švelnaus – pagaminto rankomis. Kadangi pradėjome nuo maudymosi kostiumėlių visos mintys krypo į šiltas šalis, spinduliuojančias amžiną šilumą, saulę, natūralų grožį, todėl šitas pavadinimas „prilipo“ iškart. 

  • Papasakokite šiek tiek apie „Egzotique“ gaminius bei kokioms moterims jie yra skirti?

Kiekviena detalė yra atidžiai parinkta, viskas siejasi – yra ‘švaru’ ir tvarkinga. Lengvas ir neapkrautas vaizdas – toks mūsų kūrinių braižas. Taip pat tekstūrinis ir spalvinis jaukumas. Tam pajautėme poreikį nuo pat pradžios, kuomet ieškodamos tinkamos baltos spalvos atspalvio bantukui apvažiavome visą miestą! Kadangi šiuo metu viską perkame tik Lietuvoje, yra nelengva suderinti ir rasti derančius tarpusavyje atspalvius. Dieviname tą jausmą, kai tai pavyksta ir bendras vaizdas atrodo taip kaip planavome – kuomet siūlai, smulkios detalės, neriniai bei medžiagos tampa estetiškas, delikatus ir klasiškas vaizdas.

Mūsų gaminiai skirti moterims, kurios vertina subtilumą, asmeniškumą bei natūralumą. Jos taip pat domisi Lietuvių gamintojais ir mėgsta riboto leidimo, rankomis kurtus rūbus. Kadangi nemaža dalis produkcijos yra iš vienetinių medžiagų ir nerinių – kiekiai labai limituoti. Dėl šios priežasties mūsų kūryba niekuomet nestovi vietoje, yra gyva. Mūsų klientės yra merginos bei moterys, kurios myli save, dovanoja tiek sau, tiek savo brangioms draugėms, mamoms ir pan.
Labai džiaugiamės tuo, kad siūlome suasmeninti kiekvieną pasirinktą produktą – išgraviruoti vardo ir pavardės inicialus ant sidabrinės plokštelės.

Kiekvienas užsakymas yra siuvamas pagal individualius išmatavimus – prie kiekvieno dirba 2-3 arba net 4 žmonės. Tai yra žmonės, nuoširdžiai mylintys tai, ką daro ir besistengiantys dėl kiekvieno užsakymo nuo pat pirmos siūlės, išgraviruotos vardo raidės iki kvepiančio įpakavimo! Tikime gera aura ir kad taip kuriami dalykai turi gerą energiją. Sunkiai įmanoma apsakyti kaip malonu yra savo kūryba prisidėti prie galimybės priversti kiekvieną pasijausti ypatinga.

  • Kokia yra“Egzotique”diena? Visada yra smalsu sužinoti apie „virtuvės“ užkulisius!

Visos dienos yra savotiškai skirtingos, nėra jokios rutinos. Atsikelus pradedi bendrauti su klientėmis, priiimi naujus užsakymus, tvarkaisi su esamais, vyksti atsiimti pasiūtų gaminių, pakuoji dėžes, kvepini viską, pristatai kūrinius klientėms. Komunikacija su klientėmis vyksta 24/7, taip pat ir per atostogas – visada ir visur, kur tik yra galimybė susisiekti.

Kuriame naujus modelius, ieškome medžiagų, planuojame bei rengiame fotosesijas, palaikome ryšius su savo partneriais, semiamės naujų idėjų, siekiame jas įgyvendinti. Stengiamės tobulėti kiekviename žingsnyje.

  • Ar sunku yra įtikti moteriškai auditorijai? Su kokiais sunkumais yra tekę susidurti per “Egzotique” gyvavimo laikotarpį?

Niekuomet nebandėme kažkuo specialiai įtikti. Žmonės atsirenka, tai kas jiem patinka, todėl niekuomet nereikėjo stengtis priversti mus mėgti. Turime savo braižą ir visuomet stengiamės jį palaikyti. Kai užsiimi tuo, kas tau nuoširdžiai patinka, sunku įžvelgti sunkumus, kadangi ir nuovargis yra malonus. Sunkiausia buvo pati pradžia, kuomet viskas buvo nauja – neturėjome aiškios sistemos, abi buvome ką tik baigusios mokyklą, studijavome dieniniame skyriuje ir dirbome darbus. Laikui bėgant viskas stojo į savo vėžes. Visuomet esame dėkingos už visą patirtį, kurią įgyjome sunkiausiu metu bei suteiktą galimybę realizuoti savo idėjas. 

  • Kas jus inspiruoja kūrybai, kur ieškote įkvėpimo?

Viena dalis tiesos skamba kiek banaliai, kad kuriantį žmogų visuomet bene labiausiai inspiruoja aplinka, žmonės, pojūčiai, įvairios meninės kryptys (muzika, architektūra, tapyba, dailė ir pan.). Visa tai daro įtaka mūsų savijautai mintims, idėjoms.

Kadangi apatiniai rūbai yra labai intymu, tai viskas dažniausiai prasideda nuo santykio su pačiu savimi. Nuo meilės sau, savo kūnui bei sielai. Tai labiausiai įkvepia. Puošiame tiek save, tiek aplinkias merginas bei moteris. Tai yra magiškas jausmas ir turbūt viso įkvėpimo pagrindas. 

  • Ar pastebėjote, kad lietuviai vis dažniau renkasi lietuviškus mados ženklus? Kaip manote, kodėl taip nutiko?

Turbūt todėl, kad jų yra labai daug ir tarp jų visų galima rasti kažko autentiško, sau artimo. Labai džiugu matyti, kad vieni kitus palaikome. Lietuviai turi visas sąlygas kažką kurti, todėl pradeda nebijoti bandyti ir rizikuoti. Esame tikrai kūrybinga tauta. Džiugina ir tai, kad yra besidominčių lietuvių gamintojais. Mes manone, kad reikia palaikyti vieniems kitus ir nebūtinai turi patikti viskas ką daro kiti, tačiau jeigu tai kelia džiaugsmą žmogui tiek gaminančiam, tiek klientui atradusiam kažką unikalaus ir savito, tai jau abipusė nauda. 

  • Kas Jums jūsų veikloje teikia daugiausiai džiaugsmo?

Laimė klienčių akyse, jų įvertinimas nuoširdžiose žinutėse. Taip pat kuomet žmonės sugrįžta arba stebisi, kad tai Lietuvių darbas – tą pajutome pirma syki dalyvaudamos Fashion Bazaar‘e. Tas jausmas kai sukuriame ir padarome kažką naujo, ko nebuvo iki tol mūsų kolekcijose. Kai pasiėmi į rankas kurį nors modelį ir taip džiaugiesi, kad negali patikėti, jog tai MŪSŲ. Turbūt kažkam tai yra nieko ypatingo, tačiau kadangi “Egzotique‘as” yra mūsų ‘vaikas ‘ džiaugiamės kiekviena jo dalele.

  • Kas iš naujosios „Egzotique“ kolekcijos yra must have šį rudenį?

Royal lace – ilgo nerinio juodos spalvos chalatas. Kiekvienos moters spintoje turi būti ne tik maža juoda suknelė, bet ir juodas šilkinis chalatas!

  • Kokie yra “Egzotique” ateities planai bei svajonės?

Ateities planai tokie dideli, kad apie juos garsiai kalbėti ir skelbti nesinori! Mėgstame pirmiau padaryti ir tik tada kalbėti. Bendrai kalbant, tai be abejonės yra didesnis “Egzotique” mylėtojų būrys, asmeninės dirbtuvės, į kurias bus kviečiamos visos mūsų veikla besidominčios klientės. Dirbame ties tuo, kad susikurtume vietą, kurioje būtų jauki aplinka gyvai atlikti individualius primatavimus, rodyti vienetinius, ekskliuzyvinius pavyzdžius bei išgerti kavos, paplepėti.

Ačiū už pokalbį.

“Egzotique” galite apžiūrėti – facebook.com/egzotique

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.