Kelionės

Portugalijos skoniai arba kaip pajusti rudens akimirką pietietišku ritmu

By  | 

cultura-dos-sobores3

Grįžtame į saulės išbučiuotą bei paprastu gyvenimu ritmu apsuptą Portugalijos kasdienybę. Čia mes vėl lankysime ir atrasime vis kitokias kavines, restoranus, kurie keičia ne tik maitinimosi tiesas, tačiau ir primena, kad maitintis sveikai neturi būti nuobodu. Šį kartą mes aplankėme dvi vietas, kurios šiam kiek atvėsusiam Rudens laikotarpiui bus puikus pasirinkimas.

Rudens sezonu mintys tarsi savaime nuklysta į šiltus bei jaukius vakarus su knyga bei arbatos puodeliu. Ne išimtis, jog šioje atradimų kelionėje mūsų dėmesį patraukė viena kavinė, kuri patraukia savo mistine atmosfera. Arbatos namai pavadinimu „Rota Do Cha“ (Liet. Arbatos maršrutas) pasižymi itin jaukia atmosfera, kurią arbatos namų savininkas surengė atkreipdamas dėmesį į pačią arbatos atradimo istoriją. Indiški motyvai, vėjo judinami skambučiai, kurie tarsi pažadina tuos, kurie su arbatos puodeliu paklysta savame pasaulyje. Šie arbatos namai turintys dvi zonas, kurios yra paskirstytos lauke bei viduje suteikia galimybę arbata mėgautis ne tik šaltuoju, bet ir šiltuoju sezonu. Vasaros metu ši vieta tampa pamėgta vestuves organizuojančių žmonių, kurie šią kiek mistinę ir paslaptingą vietą pasirenka norėdami jaukių, išskirtinių bei originalių vestuvių.

Interjeras yra ne ką mažiau įspūdingas. Arbatos namų viduje, sienos yra iškabintos nuotraukomis, įsimintinais momentais, kurie padeda sukurti norimą atmosferą. Čia apsilankius pajaučiamas jausmas, kad esame namuose. Girdint virtuvėje sklindantį juoką, kieme čiulbančius paukščius ir užuodžiant vis kitokius arbatos kvapus pasijuntame tarsi pasaulyje, kuriame laikas nebeegzistuoja, ir susitelkiama į esamą momentą. Šią vietą galima atrasti adresu: R. Miguel Bombarda 457 Porto.

Pasimėgavus jaukiu arbatos puodeliu patraukiame ieškoti vietos, kurioje galėtumėme paskanauti dar neragautų patiekalų. Šiam kartui pasirinkome vegetarų pamėgtą vietą „Cultura dos Sobores“, kurioje propaguojama sveika gyvensenos idėja, ir kur mūsų skonių receptoriai tiesiog iš naujo pažino sveiko maisto koncepciją. Kavinės atmosfera, aptarnavimas padeda mėgautis esame akimirka bei pateiktu maistu.

Čia apsilanko ne tik tie, kurie ieško vegetariškų patiekalų idėjų, bet ir šeimos su vaikais, vyresnio amžiaus žmonės taip atrasdami naujus skonius bei susipažindami su kiek kitokiu virtuvės pasauliu. Mėgautis akimirka ir maistu yra būtina, o tuo labiau rūpintis savo bei artimųjų sveikata. Keliaujant Rudens sezonu nereikia apsiriboti mąstymu, jog egzistuoja tik sumuštiniai ir vanduo. Skirtingos šalys, miestai bei pasiūlymai, kuriuos rasite kavinėse padės atrasti tos šalies skonį ir padės pajausti jų atmosferą su kiekvienu apsilankymu.

Tekstas – Dizainerė Laura Vanagaitė

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.