Drabužiai

Šaltąjį sezoną dizainerė T. Jankauskaitė kviečia puoštis spalvingomis suknelėmis

By  | 

toma_accessories_fw_16_17_foto_greta_gedminaite_6

Žinomų šalies moterų pamėgta drabužių dizainerė Toma Jankauskaitė kiekvieną metų sezoną pasitinka pristatydama naujas savo kūrinių – suknelių bei aksesuarų – variacijas. Ženklo „Toma Accessories“ kūrėjos vizitine kortele jau seniai tapę plazdenančių šilkinių žiedlapių papuošalai bei pastelinės romantiškos suknelės, tačiau atsižvelgdama į lietuviško oro pokyčius, šaltajam sezonui dizainerė siūlo sunkesnius, šiltesnius jaukius audinius bei itin praktiškus siluetus. Jos nauja rudens-žiemos suknelių linija, išsiskirianti spalvų įvairove, leis puikiai atrodyti tiek biure, tiek šventėje. Mini kolekcijos veidu tapo radijo ir televizijos laidų vedėja, modelis Gabrielė Martirosianaitė.

 Jankauskaitė intriguoja, užsimindama apie greitai įvyksiančius kūrybinius pokyčius: „Gali būti, kad ši kolekcija – paskutinė iš paženklintų „Toma Accessories“ vardu. Laukia šiokie tokie pokyčiai, bet pažadu, kad tikrai niekur nedingsiu.“

„Šįkart koncentravausi į klienčių norus, į tai, kuriuos mano iki šiol kurtų suknelių modelius jos mėgsta labiausiai. Siluetai laisvi, neįpareigonatys – tokius jau senokai pamėgau. Nematytu suknelių akcentu tapo dirželiai, kuriuos galima nešioti ir kaip šalikėlį, ir sujuosti juosmenį, taip paryškinant moteriškumą. Neatsisakiau ir mylimų raukinių“, – pasakoja T. Jankauskaitė.

„Daug dėmesio skyriau patogumui, jaukumui. Suknelės siūtos iš natūralių medžiagų – vilnos, viskozės – to, kas šildo šaltuoju metų laiku. Taip pat naudotas poliesteris bei šiuo metu karaliaujantis aksomas. Stengiausi parinkti gana plačią, nenuobodžią spalvų paletę – nuo ryškios raudonos, vaiskios žydros, itin madingos burgundiško vyno iki klasikinės juodos. Juk kai lauke viskas pilka, taip norisi spalvų“, – tęsia dizainerė.

Tomos sukneles galima drąsiai vilkėti biure, o priderinus ryškesnius aksesuarus ir aukštakulnius – keliauti į teatrą, koncertą ar vakarieniauti. „Visada galvoju apie praktiškumą. Sukneles patariu derinti su švarkeliais, į madą grįžusiais megztiniais „pūkuotukais“, margaspalviais šalikėliais – taip ta pati suknelė kaskart atrodys vis kitaip“, – siūlo „Toma Accessories“ ženklo kūrėja.

toma_accessories_fw_16_17_foto_greta_gedminaite_2

Nors T. Jankauskaitė garsėja romantiškais, švelniais kūriniais, naujausioje įvaizdinėje fotosesijoje atsirado aštresnių elementų: suknelės derinamos su grubesniais auliniais batais, sunkiais odiniais švarkais, spalvotu kailiu. „Kasdienai ir pati mielai renkuosi aštresnį stilių. Norėjau pabandyti jį suderinti su savo suknelėmis“, – pokyčius komentuoja T. Jankauskaitė.

Fotosesiją dizainerei padėjo įgyvendinti gausi merginų komanda: modelis G. Martirosianaitė, fotografė Greta Gedminaitė, makiažo meistrė Alina Silivanova, dizainerės asistentė Krista Sabaitytė.

Martirosianaitė – ne tik žinomas televizijos veidas, radijo balsas, bet ir artima dizainerės bičiulė. „Gabrielė mano sena ir labai gera draugė, ją puikiai pažįstu, ji metai iš metų mielai renkasi mano kurtas sukneles ir aksesuarus. Pagalvojau, kodėl gi šįkart jai nepabuvus modeliu? Juk ji puikiai žino, kaip vilkėti mano sukneles. Negana to, atitinka mano grožio suvokimą – yra ne tik graži, bet ir protinga, veikli, dėmesinga mergina.“

„Toma Accessories“ kūrinius mielai renkasi ne tik Gabrielė, bet ir kitos žinomos šalies moterys: aktorė Jurgita Jurkutė, televizijos laidų vedėjos Renata Šakalytė-Jakovleva, Beata Nicholson, Indrė Kavaliauskaitė, radijo laidų vedėja Skaiva Jasevičiūtė-Kraujalė, modelis Eva Saikovska, aktorė Justė Zinkevičiūtė, stilistė Agnė Gilytė ir kt.

Naujausių „Toma Accessories“ suknelių nuotraukas jau galima pamatyti ženklo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“: facebook.com/TomaAccessories.

„Toma Accessories“ suknelių ir aksesuarų galima įsigyti T. Jankauskaitės studijoje Vilniuje, internetinėje parduotuvėje www.tomaaccessories.lt, butikuose „Blind“, „Baltas Miškas“, „The Garden“, „Minimal Muse“, „Pret a Porter LT“.

„Toma Accessories“ – su didele meile kuriami originalūs rankų darbo gaminiai moterims, išsiskiriantys nepriekaištinga kokybe ir ypatingu lengvumu. Iš šilkinių plazdančių žiedlapių kurti aksesuarai jau tapo „Toma Accessories“ vizitine kortele ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Kiekviena romantikė mielai puošiasi medžiaginių gėlių apyrankėmis, auskarais ar žiedlapiais dekoruotomis suknelėmis.

Kolekcijos fotografė – Greta Gedminaitė
Tomos Jankauskaitės portretų fotografė – Eglė Pinikienė

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.