Grožis

SLA Academy sėkmės istorijos

By  | 

Greičiausiai pažįsti bent vieną žmogų, kuriam darbas ilgainiui tapo toks nemielas, jog rytais vietoj pusryčių norisi išsijungti mobilųjį ir pasislėpti pataluose. Kai ateina laikas pokyčiams, lengviausia pulti į paniką ir atsitraukti, bet galima išdrįsti rizikuoti ir iš gyvenimo pasiimti viską. Mūsų kalbintiems herojams – teisininkei Dovilei (31 m.), veterinarui Pauliui (22 m.) ir slaugytojai Dianai (45 m.) nutiko panaši istorija: jie vieną dieną viską metė tam, kad įgyvendintų savo svajonę – tapti profesionaliais visažistais.

Atsisakyti gerai apmokamo darbo liepė širdis

Dovilė, kaip ir dauguma mergaičių, vaikystėje mielai kraustė mamos ir jos draugių kosmetines. Dar mokykloje, lankydama pramoginius šokius ir teatro grupę, eksperimentavo ieškodama būdų atrodyti ryškiai scenoje. Nors pravesti strėlytes ar prisiklijuoti dirbtines blakstienas sekdavosi vis geriau, mergina studijoms pasirinko aplinkinių rekomenduotą stabilią ir perspektyvią teisininkės specialybę. Nuosekliai siekdama advokatės karjeros, jau bestudijuodama Dovilė sėkmingai įsidarbino. „Atrodo, buvo likę tikrai nedaug iki trokštamo tikslo, bet kažkas viduje pradėjo manęs vis klausinėti, ar tikrai to noriu“,  – prisipažįsta buvusi teisininkė. Moteris suprato, kad ją traukia visai kitokia veikla, todėl pasiryžo rinktis su grožiu susijusias studijas.

Išėjo į niekur – atsidūrė Paryžiuje

Apsisprendusi palikti advokatų kontorą, Dovilė išėjo į niekur. Vedina noro užsiimti malonia veikla, ji pirma išbandė kosmetologijos studijas. Deja, šios nuvylė prasta kokybe. Tuomet moteris ėmė mokytis makiažo mokykloje, tačiau ją ištiko, kaip dabar įvardija, rimta asmeninė krizė. Dovilė net grįžo į advokatų kontorą, bet dar kartą įsitikino, kad šis kelias – ne jos. Taip sėkminga teisininkė savo ateitį toliau nusprendė sieti su makiažo specialybe. Dovilė jau pažinojo Gritę (Gritė Maruškevičiūtė-Tamošiūnė yra SLA Academy Vilnius vadovė – aut. past.), gerbė jos autoritetą ir požiūrį į žmones, todėl žinias nusprendė gilinti būtent pas šiuos profesionalus. „Mokymų metu man visi kolegos tapo artimi, kaip šeima. Mokymai pateisino ir net viršijo lūkesčius, nes gavome labai daug praktikos, stažuočių ir meilės“ – džiaugiasi pašnekovė. Dovilė šiemet papildė jaunųjų specialistų grupę, kuriai SLA Academy Vilnius suteikė galimybę savaitę stažuotis Paryžiuje mokantis iš pasaulinio lygio dėstytojų.

Būsimoji žvaigždžių visažistė

Pasakodama apie ateities planus, moteris neslepia svajonės dirbti garsiausiose mados savaitėse Milane, Paryžiuje, Niujorke. Ji taip pat mielai prisijungtų prie Holivude statomų filmų komandos, o Lietuvoje norėtų atidaryti savo studiją ir kurti grimą mados žurnalams. Dovilei visažistės darbas patinka, nes padeda išvengti monotonijos – čia daug naujienų, virsmo ir netikėtų situacijų. Savo kelią pagaliau suradusi buvusi teisininkė prisipažįsta, kad artimieji, išskyrus vyrą, į jos karjeros pokyčius iš pradžių žiūrėjo skeptiškai. Žinoma, mintys apie ateitį neramino ir ją pačią, tačiau Dovilė pataria bent pabandyti užsiimti mėgstama veikla ir niekada nenustoti tobulėti – gyvenimas tik vienas. Sekasi tiems, kurie sėkmės nebijo: kas žino, galbūt pamėgtą dainininkę Jennifer Lopez kada nors grimuos būtent ši visažistė?

Grimas už supermodelius įdomesnis

Paulius makiažu susidomėjo dar pirmose klasėse, tačiau net tėvas neįtarė: sūnus TV laidą “America’s next top model” žiūrėjo ne dėl gražių merginų, bet dėl įstabaus grimerių darbo. Bijodamas likti nesuprastas aplinkinių ir ypač nenorėdamas nuvilti tėvų, vaikinas šį pomėgį ilgai slėpė. Jau studijuodamas veterinarinę mediciną, suprato, kad toks saugus pasirinkimas laimės neatneša. Taigi vieną dieną Paulius priėmė sprendimą užpildyti paraišką apie studijų nutraukimą. Tėvai reagavo skirtingai: motina palaikė sūnų, o tėvas net nesuprato, kokiu dar vitražistu šis nori tapti. Žinoma, artimieji abejojo, ar tokia specialybė atneš pajamų, bet čia jie buvo neteisūs.

 Veterinaras tapo profesionaliu visažistu

Metęs veterinariją, vaikinas pradėjo gilintis į profesionalaus makiažo kūrimo subtilybes. Jis neklydo – būtent šis darbas teikė didžiulį malonumą, todėl ambicingas jaunuolis nusprendė siekti daugiau ir ėmė rinkti medžiagą apie tobulėjimo galimybes. “Kartą, perskaitęs apie SLA akademiją Paryžiuje, sužinojau, kad filialas veikia ir Vilniuje, todėl jiems parašiau”, – savo karjeros pradžią prisimena Paulius. Akademijos vadovė Gritė Maruškevičiūtė-Tamošienė vaikinui tuomet patarė užpildyti paraišką eksperto modulio studijoms. Iš Paryžiaus atėjęs teigiamas atsakymas leido įsilieti į dešimt mėnesių trunkančias intensyvias studijas: „Mokymasis čia pateisino visus mano lūkesčius: akademija suteikė galimybę praktikuotis daugybėje TV projektų, mados renginių, teatre, stažuotis Paryžiuje – tai davė daug!“.

Meilė profesijai įkvepia gyventi

Pauliui pasirinktos studijos davė ne tik reikalingų žinių, bet ir atvėrė karjeros kelius. Nuoširdžią aistrą darbui ir kruopštumą demonstravęs gabus vaikinas, netruko atkreipti ir pačios akademijos vadovės dėmesį, kuri pasiūlė jungtis prie kolektyvo. „Noriu padėkoti Gritei – be jos viso to nebūčiau pasiekęs. Dabar esame ne tik draugai, bet ir kolegos“. Šiandien Pauliaus portfolio gausu įrašų apie dalyvavimą tokiuose projektuose kaip „X faktorius, „Eurovizija“ ir bendradarbiavimą su žinomais dizaineriais. Jis pabrėžia, kad pasirinktas darbas reikalauja daug laiko bei žinių: turi išmanyti anatomiją, domėtis odos sandara, išmanyti koloristiką. Būsimiems kolegoms Paulius pataria atidžiai pasirinkti, kur semtis žinių – kokybiškas paslaugas teikia toli gražu ne visos mokslo įstaigos. „Žinot, būdamas vos 22-ejų, galiu pasakyti, kad gyvenu gyvenimą“,- atvirauja talentingasis visažistas ir tikrai – jo akys žiba.

Slaugytoja slėpė visažistės talentą

Diana ilgus metus dirbo bendrosios praktikos slaugytoja. Moteris prisipažįsta, kad ši veikla jai neteikė pasitenkinimo, priešingai – dienos ligoninėje slinkdavo nuobodžiai vykdant kitų nurodymus. Ilgainiui atėjo vis aiškesnis suvokimas, kad taip realizuoti savęs nepavyks. Diana prisimena, kad slogi darbinė aplinka dar labiau žadino svajonę kurti grožį. Visada atkreipdavusi dėmesį į dailiai pasidažiusias moteris, ji nusprendė iš esmės pakeisti savo gyvenimą ir makiažo paslapčių išmokti pati. Paklausta, ar nebuvo baisu imtis tokių permainų, pašnekovė atsiduso: pasiryžimas tuomet buvęs toks stiprus, kad „baimei nebeliko vietos“. Aplinkiniai stebėjosi Dianos drąsa, tačiau labai palaikė visažiste nusprendusią tapti slaugytoją.

Gyvenimo džiaugsmą kurianti profesija

Ieškodama mokymo įstaigos, kuri geriausiai atskleistų visažistės talentą, Diana pasirinko SLA Academy Vilnius. Girdėti teigiami atsiliepimai apie čia tiekiamus mokymus pateisino visus lūkesčius. Pašnekovės teigimu, akademijoje įgytos žinios nuo makiažo istorijos iki kokybiškų atlikimo technikų įkvėpė siekti dar daugiau. Moteris su nekantrumu laukia būsimųjų mokymų ir stažuočių, o kol kas mielai praktikuojasi puošdama save bei gausų būrį draugių. Diana neslepia planų ateityje įkurti grožio saloną, kuriame bus kuriami išskirtiniai profesionalūs makiažai. Visiems, jaučiantiems poreikį skleisti visažo grožį, moteris pataria jokiu būdu nebijoti rinktis šios įdomios ir kūrybingos profesijos. Nuolatinio tobulėjimo reikalaujantis darbas Dianai teikia be galo daug džiaugsmo – juk paslėpti žmogaus trūkumus ir atskleisti gražiausius bruožus yra menas, kurio išmokstama.

Jei nusprendei siekti svajonės tapti profesionaliu visažistu arba nori išmokti kasdien lengvai pritaikomų makiažo paslapčių, visada esi laukiamas SLA Academy Vilnius www.slaakademija.lt

Foto: Reda Valantinaitė

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.