Aksesuarai

Atvirai drąsi asimetrija ir „bobríq“ kolekcija „Threesome“

By  | 

Patrauklumas dažniausiai slypi ten, kur sutinkamas paprastumas. Kaip architektūroje, madoje ar bet kurioje kitoje dizaino srityje, juvelyrikoje grožį dažnai apibrėžia elementarios formos, papildytos asmenišku prisilietimu. Minimalizmo bei asimetrijos grožį naujausioje savo kolekcijoje “Threesome“ nagrinėja ir juvelyrikos ženklas „bobríq“.

Prasidėjusi 2015 m. nuo akmenimis dekoruotų papuošalų, šiandien lietuviško ženklo „bobríq“ istorija krypsta į subtilesnę, itin minimalistinę sidabro juvelyriką. Jos formos paremtos geometrija, o sidabro vientisumas leidžia išlaikyti minimalistinę estetiką, elegantišką patrauklumą. Pasak Alinos, „bobríq“ įkūrėjos bei dizainerės, naujausią kolekciją taip pat įkvėpė noras juvelyrikai pritaikyti paprastumo bei asimetrijos grožio idėjas: „Kolekcija gimė manipuliuojant proporcijomis – teisingos formos paverčiamos kažkuo nauju ir neįprastu panaudojant asimetriškus pjūvius, derinant skirtingus auskarus tarpusavyje. Matyt, ir aš pati niekada nebuvau rami, šioks toks subalansuotas chaosas yra mano varomoji jėga. Natūralu, kad jis pasirodo ir mano darbuose.“

Naujausią kolekciją sudaro žiedai bei auskarai, bet pastarųjų dizainerė tradicinėmis poromis parduoti neketina. Sekant asimetrinėmis kolekcijos idėjomis, klientėms bus pasiūlyta įsigyti arba po vieną, arba po tris skirtingus auskarus. Iš šio sumanymo kilo ir kolekcijos pavadinimas, skatinantis kurti naujas trijų auskarų kombinacijas, ieškoti naujų įvaizdžių bei kaskart atrodyti skirtingai.

Visi kolekcijos papuošalai gaminami iš 925 prabos sidabro ir išsiskiria savo subtilumu, savitai išgryninta estetika. Tai atsispindi ir kolekcijos fotosesijoje, kurią sukūrė ženklo „who are you“ fotografė Laima Stasiulionytė. „Threesome“ kūrinius jau galima įsigyti „bobríq“ elektroninėje parduotuvėje adresu www.bobriq.com, greitu metu gyvai juos apžiūrėti bus galima ir didžiųjų Lietuvos miestų butikuose, kur jau prekiaujama „bobríq“ kaklo papuošalais.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.