Aksesuarai

Rankinių „Fruze’’ kūrėja Gerda Štelemėkaitė naujoms idėjoms įkvėpimo sėmėsi Tailande

By  | 

Mados pasaulyje žinoma ir jau keletą metų rankines kurianti prekės ženklo „Fruze’’ įkūrėja, modelis Gerda Štelemėkaitė nauja aksesuarų linija siekia sužavėti Lietuvos ir užsienio daliosios lyties atstoves.

Kaip teigia grožio industrijos atstovė, gyvenimo būdas, profesija skatina kurti: „Darbas mados srityje nuveda ne tik į įdomias vietas, bet ir suteikia išskirtines galimybes susipažinti su skirtingais, talentingais žmonėmis, asmenybėmis iš viso pasaulio, tad įkvėpimas dažniausiai ateina netikėtai atitrūkus nuo kasdienybės.”
Populiarūs dizaineriai ir mados namai visuomet išlaiko savo unikalumą ir savitą braižą – drabužių ir aksesuarų linijos plečia asortimento įvairovę tenkindamos vis augančius prekės ženklo gerbėjų norus.

,,Kurti rankines paskatino artima, kasdieniška aplinka, sutinkami stilingi žmonės ir savimi pasitikinčios asmenybės. Prisipažinsiu, naujos idėjos gimsta nepaprastai. Tenka pasistengti, jog pamėgti rankinių modeliai nuolat būtų tobulinami naujomis subtiliomis odų tekstūromis, aukštos kokybės metalo detalėmis ir spalvomis. Kiekvieną sezoną atsiranda ir nematytų darbų. Šįsyk jis atnešė naujus mados vėjus ir kūrybinius sprendimus. Dabar – tai ne tik naujos rankinės, bet ir dailios ,,Fruze” apyrankės”, – džiaugiasi Gerda.

Mintis sukurti apyrankių modelius Gerdai gimė dirbant modeliu Bankoke, Tailande, kur ypatingai šiltas klimatas įpareigoja vilkėti drabužius trumpomis rankovėmis: ,,Gyvenant ten, atrodė, nuogos rankos, taip ir prašėsi originalių aksesuarų. Grįžusi į Lietuvą, jau turėjau daug minčių ir ėmiausi nujų kūrybinių idėjų įgyvendinimo – taip gimė mano nauji kūriniai.’’

Anot Gerdos, apyrankių modeliai lakoniški tačiau kartu – elegantiški, universalūs, tinkantys puoštis tiek dieną, tiek vakare. Abu tarpusavyje derančius modelius vienija ryškios metalo detalės, juoda ir raudona – pukiai tarpusavyje derančios spalvos.

Naujausios linijos apyrankės puikiai tinka prie daugelio ,,Fruze’’ rankinių ir rafinuotų delninių modelių. ,,Apyrankės tarsi papildo didžiąją dalį mano kurtų rankinių, tai puikus būdas harmominigai atnaujinti jau esamą garderobą”. – šypsosi modelis.

Naujiems „Fruze’’ kūriniams panaudota standi, tarsi plėvele dengta juoda oda, aukso spalvos metalo detalės atkeliavo iš Italijos. ,,Daugelis odų atkeliauja iš Italijos, kur meistrai nuo seno garsėja inovatyviausiais jų paruošimo bei dažymo būdais. Italija ir mada – du neatsiejami dalykai, ten gimsta originalios spalvos ir faktūros. Vienas naujausių pavyzdžių – aukso spalvos suaižėjusi oda, iš kurios siūta delninė atspindi šviesą tarytum veidrodis’’, – patirtimi dalijasi Gerda.

Į klausimą, kodėl vidinėje pusėje Gerda naudojo raudoną odą, ji atskleidžia: ,,Į apyrankių modelius norėjosi įpinti šiek tiek kontrasto, žaismingumo. Juk ir moteris, dėvėdama juodą mažą elegantišką suknelę, ar visada velkasi tik juodos spalvos apatinį trikotažą? Gal kitiems tai tik mažos detalės, bet, sutikime, be jų gyvenimas nebūtų toks gražus. Mes juk moterys…’’

Nuotraukos – V.Bali, V.Malinauskaitės, apyrankių įvaizdinės – R.Pledo

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.