Receptai

Desertas su šokoladiniu riešutų kremu

By  | 

Nedideliam 13×14 cm desertui

Biskvitui galite naudoti šį receptą. Kepkite plačioje skardoje ir išpjaukite reikiamo dydžio biskvitus arba mažesnius ir perpjaukite į tiek biskvitų, kiek reikia.

Šokoladinis lazdyno riešutų kremas
Receptas pagal Call me cupcake
150 g sviesto, kambario temperatūros
100 g kreminio sūrio (pvz. Philadelphia)
50 g cukraus pudros
250 g šokoladinio riešutų kremo (Nutella)
Išsukite sviestą, kol taps purus ir baltas (apie 2 minutes).
Įdėkite kreminį sūrį ir cukraus pudrą. Plakite, kol taps tirštas, purus kremas.
Įmaišykite šokoladinį riešutų kremą ir labai gerai išplakite, kol kremas bus tvirtas.
Palikite šaldytuve, kol prireiks.

Šokoladinis įdaras
75 g pieniško šokolado
35 g sviesto
žiupsnelis druskos (nebūtina)
Išlydykite sviestą kartu su šokoladu iki vientisos masės. Galite įdėti žiupsnelį druskos dėl įdomesnio skonio. Palikite šiek tiek sutvirtėti, kol pasiruošite kitus ingredientus deserto surinkimui.

 Deserto surinkimas
Dedame pirmąjį biskvitą ant lėkštės ar lentelės. Centre paskleidžiame šiek tiek šokoladinio įdaro.
Konditerinį maišelį (lygiu antgaliu) pripildome šokoladiniu riešutiniu kremu ir pradedant nuo išorinių kraštinių išspaudžiame per visą paviršių. Išlyginame mentele ir dedame antrąjį biskvitą, ant kurio vėl paskleidžiame šokoladinio įdaro ir kremo.
Kartojame su likusiais biskvitais. Ant viršutinio biskvito šokoladinio įdaro nebepilame, o tiesiog aptepame plonu kremo sluoksniu viršų ir šonus.
Paliekame šaldytuve keletui valandų, kad sutvirtėtų.
Ištraukiame ir aptepame šokoladiniu glaistu.

Šokoladinis glaistas
P. Hermé receptas
65 g grietinėlės (36 % riebumo)
1,5 arb. š. nesaldintos kakavos
65 g juodojo šokolado
Nedideliame prikaistuvyje pakaitinkite grietinėlę su kakava.
Susmulkinkite šokoladą ir sudėkite į dubenį.
Užpilkite pašilusia grietinėle ir maišykite, kol šokoladas išsilydys ir turėsite vientisą, blizgų glaistą.
Jei norite desertą padengti kiek rustic stiliumi, palikite glaistą atvėsti, kol pradės stingti.
Mentele kabinkite glaistą ir aptepkite viršų ir šonus, suteikdami netvarkingą tekstūrą.
Papuoškite ir palikite šaldytuve, kad sutvirtėtų.

ingas sweeterie mini logo

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.