Renginiai

Vakarienė restorane „Šiaurės jūra“ suviliojo garsenybes – skanavo gurmaniškus patiekalus

By  | 

siaures jura restoranas vilnius IMG_2828

Užsimaniusiems šviežios žuvies ar jūros gėrybių tikrai nereikia vykti į šalį prie Viduržiemio jūros ar dar toliau. Ko tik geidžia jūsų skonio receptoriai galite rasti restorane „Šiaurės jūra“. Tai kad ir Vilniuje galima rasti šviežios žuvies ar jūros gėrybių, kurios savo skoniu nenusileidžia garsiausiems Italijos restoranams, įsitikino ir būrys žinomų žmonių.

Trečiadienio vakarą Vilniuje, restoranas „Šiaurės jūra“ paskendo liaupsių lietuje. Vilniuje, Žirmūnuose, „Ogmios mieste“ įsikūrusiame restorane buvo surengta išskirtinė degustacinė vakarienė nepalikusi abejingų.

Kviestiniai svečiai vakarą pradėjo ragaudami šaltą užkandį – lengvai parūkytą atlantinę lašišą, karališkas krevetes bei „Ankaro“ tuną. Karštą degustacinį patiekalą sudarė trijų žuvų asorti: juodojo paltuso filė, geltondryžė riebžuvė ir didžioji jūrų šukutė. Desertui svečių laukė karamelizuotas lietinis, patiektas su su liofilizuotų braškių pudra, vaniliniais ledais ir apelsinų džemu.

„Tik ką grįžau iš Tailando, kur ilsėjausi su savo vyru. Tikriausiai visi žino, kad ši šalis ir jūros gėrybės yra neatsiejamas dalykas. Labai smagu, kad ir Vilniuje yra tokių restoranų, kur gali pasimėgauti mano mėgstamais, o svarbiausia šviežiais patiekalais. Nors su vyru esame labai užsiėmę, tačiau turime tradiciją sekmadienius leisti kartu. Mėgstame aplankyti įvairius restoranus, o žuvies ir jūros gėrybių yra vieni mėgstamiausių“, – kalbėjo vakaro viešnia Simona Nainė.

Dažnas restoranų lankytojas renginių organizatorius ir komunikacijos specialistas Saugirdas Vatulionis neslėpė turintis silpnybę žuviai ir jūros gėrybėms. „Už tuną galiu žudyti ir to net neslėpsiu! „Šiaurės jūrą“ aš atradęs labai seniai. Čia dažnai einu valgyti tuno tartaro ar kepsnio. Tiesa, man labai patinka, kad dabar, kai visi restoranai piktybiškai sukėlė kainas, šita mano mėgiama vieta jas nuleido! Tai dabar džiugina ne tik skrandį, bet ir mano piniginę“,- juokėsi žinomas vyras.

Įvertinti „Šiaurės jūros“ degustacinį meniu atvyko ir Indrė ir Jogaila Morkūnai. Renginių organizavimo įmonės vadovas yra dažnas svečias „Šiaurės jūroje“, mat ateina čia valgyti dienos pietų. Morkūnai juokėsi, jog anksčiau itin dažnai lankydavosi restoranuose, tačiau planus pakoregavo dukters Barboros gimimas. „Šiuo periodu dažniau vakarieniaujame namuose. Jogaila puikiai gamina valgyti – kiekvieną kartą jam pavyksta mane nustebinti“, – šypsojosi I. Kavaliauskaitė-Morkūnienė.

Tiesa, pomėgis lankytis restoranuose nedingo. Kartą per savaitę Morkūnai keliauja vakarieniauti į miestą – pirmagimę palieka močiutei. Žuvis dažnas patiekalas ant Morkūnų stalo, tad degustacine vakariene pora nenusivylė. „Džiugu, kad Vilniuje duris atveria vis daugiau restoranų. Anksčiau norint paragauti tam tikros šalies virtuvės tekdavo skristi į užsienį. O dabar visko galima rasti šalia namų“, – džiaugėsi J. Morkūnas.

„Ogmios mieste“ esančiame restorane „Šiaurės jūra“ taip pat apsilankė floristas Mantas Petruškevičius, verslininkė Asta Dagilienė, odontologas Sergejus Troščenkovas, muzikos prodiuseris Martynas Tyla su gyvenimo drauge Neringa Zeleniūte, verslininkė Agnė Grigaliūnienė su vyru Simonu, atlikėja Dovilė Filmanavičiūtė.

Čia pat, restorano pašonėje įsikūrusi šviežios ir šaldytos žuvies bei jūros gėrybių parduotuvė tokiu pačiu pavadinimu – „Šiaurės jūra“. Parduotuvės ir restorano vadovai pasakoja, jog visi žuvies ir jūros gėrybių produktai atitinka aukščiausius skandinaviškos kokybės standartus ir yra tiesiogiai pristatomi Lietuvos rinkai iš Skandinavijos šalių. Nenuostabu, jog net kelios vakarienės viešnios grįžo namo įsigijusios šviežios žuvies ir jūros gėrybių.

„Ogmios miestas“ žavi tiek gurmanus, tiek greito maisto mylėtojus. Tai didžiausia prekybinė teritorija Vilniaus mieste, kur kiekvienas ras tai ko reikia. Čia įsikūrę įvairaus maisto restoranai, interjero prekių, drabužių parduotuvės. Čia sau veiklos ras ir įvairių pramogų mylėtojai. „Ogmios mieste“ veikia vaikų žaidimų kambariai, šokių centras, batutų pramogų parkas. Ypatingas dėmesys prekybinėje teritorijoje skiriamas mažiesiems pirkėjams. Tėveliai „Ogmios mieste“ gali rasti įvairiausių žaislų, drabužių, prekių vaikų priežiūrai.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.