Aksesuarai

Ką savo rankinėje slepia veikli miesto moteris?

By  | 

Rankinė – itin svarbi moters stiliaus detalė. Vienų moterų ji – erdvi ir ryškiaspalvė, kitų– tamsi, minimalistinių formų. Tačiau visos sutiks, rankinė – tai dalis gyvenimo. Ne veltui sakoma: „Turbūt gyvenimą nešiesi, kad tiek sveria“.

Įkvėpta veiklios moters kasdienybės, miesto šurmulio ir mus supančios architektūros prekės ženklo erikahoc įkūrėja Erika Paulauskė panoro prie veiklios moters ritmo prisiliesti iš arčiau…tiesiog, paviešėti jos rankinėje.

Projektas „erikahoc portraits“ unikalus tuo, kad kiekviena projekto dalyvė atskleidžia tikrą savo rankinės turinį: nuotraukose užfiksuoti daiktai yra tikri rankinės savininkės asmeniniai daiktai, o pačios projekto dalyvės fotosesijai nebuvo ruošiamos iš anksto. Pasak Erikos, šiuo projektu yra siekiama atskleisti tikrąjį veiklios moters portretą, tebūnie šį kartą tai daroma per daiktus, tačiau kūrėja yra įsitikinusi – kiekviena maža detalė formuoja moterį tokią, kokia ji yra šiandien, čia ir dabar.

Kasdienėje veikloje – tik svarbiausi daiktai

„erikahoc portraits“ projekte šiandien sudalyvavo jau 7 veiklios Lietuvos moterys. Beveik visos jos – artimos mados pasauliui, tad abejonių nekylą – šios moterys pasižymi savitu stiliaus suvokimu, išskirtine išvaizda ir plačia pasaulėžiūra. Štai garsi mados fotografė Reda Mickevičiutė savo rankinėje kasdien nešiojasi ne foto kamerą, kaip daugeliui galėtų atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Vienintelis ir svarbiausias Redos palydovas kasdien – tai raudonas lūpdažis! Reda tikina, kad įprastai jos rankinės – didelės ir tokios, į kurias telpa visas jos gyvenimas, tačiau projektui ji pristato tokią rankinę, kurioje telpa tik patys svarbiausi asmeniniai daiktai.

Juvelyrė, prekės ženklo „Simona Samojauskaite Jewellery“ įkūrėja Simona Samojauskaitė savo rankinėje mėgsta tvarką. Pasak Simonos, vien žvilgtelėjus į jos rankinės turinį gali nuspėti, ką gyvenime ji veikia. Rankinėje dažniausiai gausu „Simona Samojauskaite Jewellery“ pakuočių, paruoštų klientams pristatyti, taip pat ne išimtis ir darbo įrankiai: juvelyrinės replės, žirklutės. Kita, gan valiūkiška darbų sūkuryje užkluptos Simonos rankinės turinio detalė – slyva. Taip, prinokusi ir sultinga slyva. Pasak pašnekovės, svarbiausi daiktai, be kurių ji neišsiverstų nei dienos yra raktai, telefonas ir keletas eurų. O šiuo atveju, dar ir mažytis užkandis laikui taupyti bei alkiui numalšinti nemaišo.

Daugiau „erikahoc portraits“ projekto dalyvių ieškokite: erikahoc.com/portraits

Nauji produktai – minimalizmo gerbėjoms

Pasak „erikahoc portraits“ idėjos autorės, rankinė moters gyvenime užima svarbią vietą, todėl šiam daiktui norėjosi skirti daugiau dėmesio. Taip gimė idėja apjungti skirtingas moterų rankinių istorijas į besitęsiantį projektą.

Savo klienčių bei kasdienės veiklos įkvėpta „erikahoc“ kiekvienam sezonui ruošia ypatingas naujienas. Šiemet prekės ženklo produktų gretas papildė dar kelios naujos minimalistinių formų rankų darbo odinės rankinės, kurias pamatyti bus galima jau šį savaitgalį (balandžio 8-9 dienomis) vyksiančiame „Pavasario Pop Up“ arba elektroninėje „erikahoc“ parduotuvėje

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.