Renginiai

Milena Grigaitienė pelnė tarptautinio konkurso „A’ Design Award“ auksą

By  | 

Grafikos dizainerės Milenos Grigaitienės šilko aksesuarai „Passion“ iš kolekcijos „Regards“ pelnė prestižinio tarptautinio konkurso „A’ Design Award“ aukso apdovanojimą. Lietuvės darbas įvertintas „Fashion and Travel Accessories Design“ kategorijoje.

Šis išskirtinis apdovanojimas įteikiamas vos 3 proc. geriausių pavyzdinio dizaino kūrinių iš viso pasaulio. Šiemet konkurse dalyvavo beveik 100 skirtingų šalių atstovai.

Išskirtinių meno ir dizaino objektų kolekcija „Regards“ gimė grafikės Milenos Grigaitienės studijoje Vilniuje. Kurdama ją Milena siekė apjungti senojo graviūrų amato tradiciją su moderniu dizainu. Taip atsirado prabangios meno dovanos, skirtos tiek verslui, tiek asmeninėms progoms.

Kiekvienas kolekcijos objektas – unikalus, paženklintas vis kitu menininkės grafikos kūriniu, ir pasakoja vis kitą istoriją. Jų išskirtinumas – daugiafunkciškumas, pavyzdžiui, porceliano padėklas gali tapti paveikslu, įrėminta šilko skara – išskirtiniu meno kūriniu, o dvipusė lino pagalvėlė namų erdvėje leidžia kurti skirtingas nuotaikas, priklausomai nuo jūsų norų.

Konkurso „A’ Design Award“ aukso apdovanojimą pelnę aksesuarai „Passion“ – tai dėvimi šilkiniai paveikslai, turintys kelias paskirtis ir naudojimo būdus. Juos galima naudoti kaip išskirtinį aprangos akcentą – vyrišką švarko fantaziją ar elegantišką moterišką skarą. Piešinys kinta, priklausomai nuo to, kaip skarelę sulenksite, tad kasdien galite turėti vis kitokį aksesuarą. Na, o įrėminus tai taps ilgaamžiu meno kūriniu ir papuoš jūsų namus.

Milena teigia norinti, kad menas vis labiau įsilietų į paprastą mūsų kasdienybę. Kad priartėjęs prie žmogaus jis gyventų ir kurtų naujas istorijas, o jo vertė augtų su laiku.

Žymiausio pasaulyje dizaino konkurso „A’ Design Award“ tikslas – pristatyti pasauliui geriausius, aukščiausios kokybės dizaino projektus ir koncepcijas. Pateiktus darbus vertina tarptautinė komisija, kurią sudaro žymiausi pasaulio architektai, dizaino sričių profesionalai, mokslininkai, žurnalistai bei verslininkai.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.