Drabužiai

Saulėtų dienų belaukiant – lietuvių kūrėjų suknelės vasarai

By  | 

Nors lietuviška vasara kol kas nedžiugina orais, šis sezonas dailiosios lyties atstovėms ypatingas – tai tinkamiausias laikas puoštis moteriškumą spinduliuojančiomis, vėjyje plazdančiomis ir kojas atidengiančiomis suknelėmis. Kad saulėtų ir šiltų dienų laukimas būtų malonesnis, apie šių metų suknelių madų tendencijas mums pasakoja lietuvių kūrėjos ir dizainerės moterys.

,,Laura Daili’’

Dizainerė, mados namų „Laura Daili“ įkūrėja Laura Dailidėnienė sako, jog jų suknelės skirtos drąsiai, savimi pasitikinčiai, kūrybingai asmenybei. Lauros studijoje galima išsirinkti kiekvienai individualiai labiausiai tinkamą suknelę, tad čia atvykus galima rasti visko, ko tik širdis geidžia. ,,Lauros Daili” vasaros kolekcijos suknelės laisvos, lengvai krentančio audinio, neįpareigojančios, kontrastingų spalvų. Žaidžia baltos, mėtinės spalvos. Taip pat galima pamatyti ir nestandartinę klasiką – juodą, maišytą su rožine spalvas. Laura atskleidė, jog vakarui tinkamiausia suknelė įdomesnio kirpimo, žuvytės formos, puošta permatomomis asimetrinėmis detalėmis arba trumpa suknelė, išryškinanti figūrą.

Šį sezoną rekomenduoja: sukneles, kurios puoštos aiškiomis skulptūriškomis aštriomis formomis.

Suknelių kainos: nuo 99 Eur iki 440 Eur.

 

,,Inži’’

,,Inži’’ mados namų suknelės tobulai glundančios prie kūno linijų ir tinkančios kiekvienai moteriai. ,,Inži’’ suknelės skirtos moteriai, kuri turi savo gyvenimo kelią, eina juo tvirtai, spinduliuoja laime, meile, kuria namų jaukų židinį ir yra visų mama, globėja. Dizainerė Ingrida Rutkauskaitė savo kūriniuose labiausiai mėgsta šilką, tiulį ir nėrinius, tad užsiminė ir apie išskirtinę suknelių priežiūrą: „Juk čia rankų darbas, todėl pačioms klientėms nereikėtų rūpintis jų švara. Tam yra valyklos – idealiausiai tinka sausas valymas.“ Beje, ,,Inži’’ suknelių salonas į savo klientes žiūri atsakingai ir su pagarba, tad jei klientė netyčia ištepa ar sugadina savo suknelę šventės metu, ją padeda sutvarkyti, pataisyti nemokamai.

Šį sezoną rekomenduoja:  sukneles, kuriose dominuoja žvyneliai, gėlės ir simetrinės formos, kvadratai, karoliukai bei perlai. „Savo kūriniuose daugiausiai dirbu su aukštos kokybės prancūzišku tiuliu ir nėriniais, tad juos ir rekomenduoju kiekvienai“, – įsitikinusi lietuvių dizainerė.

Suknelių kainos: nuo 800 Eur iki 1500 Eur.

,,Femini’’

Madingiausios sezono spalvos, tik kokybiški, patogūs audiniai, universalūs suknelių modeliai, figūros privalumus pabrėžiantys ir trūkumus paslepiantys jų siluetai – šie svarbiausi akcentai jau tapo šio prekės ženklo kūrybos ,,vizitine kortele”.

Suknelių siluetai neįpareigojantys, lengvai derantys prie žemakulnių basučių, balerinų ar aukštakulnių. ,,Šiuolaikinei skubančiai merginai svarbu universalus drabužis, kad su juo ji galėtų keliauti visur – į biurą, kavinę, studijas ar į pasimatymą’’, – įsitikusi kūrėja Aneta Slavinska.

Prekės ženklas ,,Femini’’ didelį dėmesį skiria malonioms prie kūno, lengvoms, nevaržančioms judesių medžiagoms, tad suknelėms naudoja medvilnės, viskozės audinius.

,,Kiekviena suknelė – tai savotiškas moteriškumo triumfas, pabrėžiantis figūros privalumus, suteikiantis pasitikėjimo savimi, patrauklumo, komforto jausmą. Suknelė, visų pirma, turi džiuginti Jūsų, o tik paskui praeivių akis’’, – įsitikinę prekės ženklo kūrėjai.

Šį sezoną rekomenduoja: pastelines, švelnias ir šiltas spalvas, romantiškus siluetus, raukinukus, marinistinį stilių.

Suknelių kainos: nuo 59 Eur iki 89 Eur.

,,Top To Bottom’’

Prekės ženklo ,,Top To Bottom’’ kūrėja Gabrielė Gineikaitė atskleidžia, kad jos kuriamų suknelių pagrindinis bruožas – vienspalviai audiniai ir tvarkinga visuma.

Gabrielė sako, jog rinkdama audinius, didelį dėmesį skiria į tai, kad jis būtų kuo lengviau prižiūrimas: vakarinėms suknelėms dažniausiai naudojama sintetika, o kasdieniniam naudojimui – medvilnė, viskozė, neseniai kūrėja atrado ir lykros medžiagą.

Paklausus jaunos kūrėjos, kokiai moteriai skirtos suknelės ji nedvejojusi atsako: „Drąsiai galiu pasakyti, kad visoms. Stengiamės išlaikyti neaukštas kainas, tad mūsų produkciją dažnai renkasi tokioms šventėms,  kaip išleistuvės, paskutinis skambutis ar diplomų įteikimai.’’

Šį sezoną rekomenduoja: juodos spalvos suknelę su auksiniais žiedais, kurie prilaiko suknelę reikiamoje vietoje.

Suknelių kainos: nuo 85 Eur iki 115 Eur.

Kristina Sviderskaitė

Moterims kuriamų grožių atstovė džiaugiasi: „Mano kurti drabužiai dedikuoti kūrybingai ir laisvai asmenybei. Kuriu moteriai, kuri nebijo išsiskirti, žaisti su stiliumi, vertina kokybę, išskirtinumą, praktiškumą ir drabužio universalų pritaikymą, atsakingą vartojimą.’’ Tad moterys, kurios mėgsta patogumą ir grožį, turėtų iš arčiau susipažinti su Kristinos kūriniais kuriems naudojami tik natūralūs audiniai: vilna, medvilnė, šilkas, linas.

Vasaros kolekcijai parinktas viskozės audinys, kuris labai maloniai nešiojamas karštomis dienomis – suknelių kūrėja atsižvelgia į pirkėjo norus ir patogumą. Moters kuriamas stilius gan minimalistiškas, jame pinasi tiek puošnūs, tiek subtilūs elementai – raukiniai, geometrinės detalės, linijos, siūlės. Pasak dizainerės K. Sviderskaitės, svarbiausia tai, jog drabužis tiktų figūros tipui. „Gyvenam laikotarpiu, kai mada yra labai liberali ir madingas, apskritai, stilius,“ – įžvelgia ir tai.

Šį sezoną rekomenduojaa: ramias, pastelinio atspalvio spalvas – mėlyną, violetinę kreminę, garstyčių ir pilką. Kristina kūriniuose stengiasi kurti tokias linijas, kurios tiktų daugeliui figūrų ir pabrėžtų moteriškumą – tai A siluetai.

Suknelių kainos: viskas priklauso nuo individualaus užsakymo.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.