Mada

Pirmasis barzdaskučių salonas po atviru dangumi

By  | 

Stilinga ir prižiūrima barzda tapo gero stiliaus tonu ir madingu miestiečio įvaizdžiu. Daug vyrų pastaruosius penkerius metus pradėjo lankytis barzdaskučių salonuose, kuriuose jau turi savo ritualus, seka madas ir tendencijas, puoselėja stilių ir užsirašo procedūroms netgi kas mėnesį. Žinomiausi Lietuvos barzdočiai, puoselėjantys barzdas: dainininkas Linas Adomaitis, Lietuvos mokslininkas, atradęs nepriklausomybės aktą, profesorius Liudas Mažylis, krepšininkas Antanas Kavaliauskas. Juos vienija tai, kad jie visi iš Kauno, o pirmasis profesionalus barzdaskučių salonas Kaune atidarytas lygiai prieš metus ir jau dabar skaičiuoja didelį ištikimų klientų srautą, kurie nuolat lankosi, o prieš pat atidarymą buvo daug dvejota, ar Kaunui reikia tokio tipo paslaugų. Šis salonas ir jo komanda garsėja įdomiais projektais ir fotosesijomis, jų paslaugas giria Kauno turistai, o naujausias jų eksperimentas barzdaskučių salonas po atviru dangumi Karklėje vykusiame festivalyje ir ten pakeisti dviejų vyrų įvaizdžiai. Švęsdami pirmąjį gimtadienį jie nuskuto metus augintą ir puoselėtą OLD TOWN BARBERS darbuotojo Viliaus Vaivados barzdą ir dviračiu iš Lietuvos į Angliją keliavusio ir įveikusio 4000 km Justo Juknevičiaus visą kelionę augintą barzdą ir plaukus.

Metai su barzda buvo nelengvi

Savus ritualus turi ne tik klientai, bet ir naujai atrastos bei madingos, tačiau senos profesijos atstovai. Kaunietis Vilius Vaivada pradėjęs dirbti barzdaskučių salone nuo pat pirmos dienos augino barzdą ir pirmojo OLD TOWN BARBERS salono gimtadienio proga su ja atsisveikino iškilmingai pirmajame barzdaskučių salone, įrengtame po atviru dangumi.

Kasdien puoselėti barzdą nėra lengvas darbas. Ji turi būti tvarkinga, be į visas puses išsišakojusių plaukelių, sušukuota ir sustyguota iki preciziškumo. Vilius Vaivada – profesionalus plaukų ir barzdos stilistas – šiuo amatu užsiima jau trejus metus ir kartas nuo karto sau meta iššūkius, pvz., pastarasis – auginti ir puoselėti barzdą ištisus metus.

Paklaustas, kodėl ryžosi metus augintą barzdą nuskusti, jaunas vyras prasitaria, kad tai buvo pažadas žmonai, o ir pats jaučia, kad atėjo laikas pokyčiams. „Kasdien dirbu su klientais, atlieku barzdos korekcijas, kerpu, o klientai visus metus mane mato tokį pat, pats laikas atsinaujinti. Gal sugalvosiu dar vieną metinį projektą, kas žino“, – sako Vilius. Vyras pasakoja, kad ir proga buvo neeilinė – pirmasis jo darbovietės gimtadienis ir lygiai metai kaip jis dirba čia.

Iki Šamoni regione Prancūzijoje esančio kalno Monblano 2800 km dviračiu numynęs panevėžietis Justas Juknevičius per savo kelionę augintą barzdą ir plaukus taip pat patikėjo OLD TOWN BARBERS meistrams. Vyras jau seniai svajojo apie turą dviračiu ir šiais metais pagaliau įgyvendino svajonę. Liepos 2 d. iš Panevėžio su dviračiu išmynė ir, kirtęs Lenkiją, Čekiją, Vokietiją, Prancūziją, po beveik mėnesio pasiekė savo tikslą ir susitiko su draugais išsvajotoje vietoje. Iš ten vyras dviračiu pasiekė ir Angliją, Londone aplankęs draugą patraukė namo. Iš viso per savo keliones nuo liepos 2 d. vyras numynė daugiau nei 4000 km.  „Buvau beveik nepriklausomas nuo civilizacijos, vežiausi miegmaišį, palapinę, pirkdavau tik vandenį ir maistą. Mynimo užteko ir jau su vežėjų pagalba parvežiau dviratį ir save į Lietuvėlę. Jeigu klaustumėt, ar dar kartą važiuočiau, atsakyčiau, kad ne, bet nujaučiu, kad kitąmet panašiu laiku vėl neatsilaikysiu kokiai kelionei, reikėtų į Turkiją. Yra labai išprotėjusios lenktynės „Transcontinental“: startas Belgijoje, o finišas Istambule, bet reikia daug rimtesnio nusiteikimo ir pasiruošimo“, – pasakoja Justinas.

Grįždamas mikroautobusiuku savo kelionės nuotykius papasakojo bendrakeleiviams ir šie pakvietė kartu vykti į Karklę. Draugystės pradžia užtvirtinta barzdos ir galvos nuskutimu kaip naujos pradžios simboliu. „Nesureikšminu išvaizdos, stiliaus ir panašių dalykų. Man norisi gyventi įdomiai ir išbandyti naujus dalykus. Kaip atrodau po pasikeitimo, man nesvarbu, žiūrėdamas į barzdos likučius ant žemės galvojau, kiek ji visko matė kelionėje, kada buvo šilta ar šalta, kokius jausmus išgyvenau, ką sutikau“, – pasakoja Justas.

Pirmasis barzdų salonas po atviru dangumi

Per muzikos festivalį KARKLĖ 2017 šalia pagrindinės scenos buvo atidarytas ir pirmasis Lietuvoje barzdų salonas po atviru dangumi. Jo interjeru, įrankiais, meistrais ir paslaugomis domėjosi daug vyrų, o tai stebino ir džiugino salono darbuotojus. „Tai buvo pirmasis barzdaskučių salonas po atviru dangumi Lietuvoje. Norime skleisti vyrišką madą, stilių ir vyriško grožio vyrišką puoselėjimo tradiciją, todėl kaskart pasiduodame įvairioms avantiūroms. Šįkart iškraustėme beveik visą salono inventorių ir atsivežėme čia. Per tris festivalio dienas mūsų meistrų rankas išbandė daug festivalio dalyvių ir net keli muzikantai. Čia vyrai drąsiai sėdo į specialiai iš salono Kaune atvežtas kėdes ir be išankstinių norų atsidavė į meistro rankas. Klasikams išlaikėme klasikinį saugų stilių, tačiau buvo ir tokių, kurie savo noru išėjo su spalvotais plaukais ir barzdomis jausdami festivalio dvasią ir energiją“, – pasakoja OLD TOWN BARBERS savininkė Miglė Revko.

Nuotraukos – Andrius Pelakauskas

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.