Renginiai

Viename projekte – daugiau kaip pusšimtis virtuvės šefų ir idėjų maistui fotografuoti

By  | 

52 žymūs kulinarinį šalies veidą šiuo metu formuojantys virtuvės šefai, 52 skirtingi būdai, kaip nufotografuoti maistą, ir daugiau kaip 200 receptų, skirtų vakarienėms su draugais, – tiek sutilpo į visus 2017 metus įgyvendintą maisto fotografo Roberto Daskevičiaus projektą „52 kartai“.

„Projektu kėliau sau kelis iššūkius – visų pirma, kaskart su nauja idėja nufotografuoti maistą. Taip norėjau laužyti tradicijas ir parodyti pačius įvairiausius būdus, kaip įvairiai ir kūrybiškai galima fotografuoti patiekalus, pasitelkiant pačius netikėčiausius sprendimus ir aksesuarus – nuo spalvotų pieštukų iki plastikinių manekenų, nuo dūmų ir vandens iki pačio patiekalo užšaldymo lede“, – pasakoja projekto autorius. Anot jo, maisto fotografija Lietuvoje šiuo metu sparčiai vystosi, tad projektu jis norėjo prisidėti prie šios srities tobulėjimo.

52 šalies virtuvės šefai projektui kas savaitę skyrė vis naujus receptus, kurie tinkami vakarienėms su draugais. Prie projekto prisijungė tokie žymūs veidai kaip Ali Gadžijevas, Deivydas Praspaliauskas, Martynas Praškevičius, Gian Luca Demarko, Ekaterina Buldakova, Vytautas Samavičius, Matas Paulinas ir daugybė kitų.

„Projektu norėjau, kad žmonės ne tik paganytų akis į gražias fotografijas, bet ir daugiau laiko praleistų su draugais – pasikviestų juos vakarienės ir pabandytų pasigaminti ką nors naujo ir nematyto. Receptų mano projekte galima rasti pačių įvairiausių – nuo skirtų virtuvės pradžiamoksliui iki tokių, kuriuos veikiausiai ryšis išbandyti tik pažengę mėgėjai. Kita vertus, virtuvės šefai visus, kad ir sudėtingesnius receptus, maksimaliai pritaikė, kad jie būtų paruošiami namų sąlygomis“, – pasakoja projekto sumanytojas. Anot jo, ne vieną patiekalą iš projekto jis išbandė ir pats.

Per metus R.Daskevičius iš viso sukūrė 52 skirtingas maisto fotosesijas – lygiai tiek, kiek savaičių yra metuose. Jau pernai metų pradžioje projektas tapo ir geriausiu šalies tinklaraščiu LOGIN 2017 interneto apdovanojimuose.

Projektą „52 kartai“ galima rasti autoriaus tinklaraštyje www.52kartai.lt ir socialiniuose tinkluose www.facebook.com/52kartai bei Instagram (@52times).

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.