Aksesuarai

Stiliaus avantiūros šaltojo sezono metu: renkantis rankinę dizainerė pataria laužyti stereotipus

By  | 

Šaltuoju sezonu visi kiek aptingstame, dažniau renkamės puodelį kakavos ir filmą namuose nei vakarėlį mieste, dažniau važiuojame į darbą automobiliu nei einame pėsčiomis. Anksti keltis dėl vėliau kylančios saulės taip pat tampa kiek sunkiau.

Nejučia tai kiek įtakoja ir mūsų stilių – norisi jaukumo, žemiškų spalvų, didelių ilgų megztinių ir šiltų batų. Kad kasdieniai deriniai netaptų blankūs ir vienodi, verta juos pagyvinti išskirtiniais aksesuarais. Ryški stilinga rankinė ar kuprinė kontrastingai papildo žiemišką įvaizdį ir moderniai dera tiek kartu su klasikinio kirpimo paltu, tiek su sezono stilingiausiomis –  pūkinėmis striukėmis.

Neseniai pristačiusi išskirtinę, būtent žiemos sezonui skirtų odinių rankinių liniją prekės ženklo „kARTu“ kūrėja Ingrida Jasinskė sako, kad iš pirmo žvilgsnio tai labai netikėtas sprendimas šiam metų laikui –  kolekciją puošia unikalūs orchidėjų rašto fragmentai.

„Gėlės žiemą? Taip! Juk gėlės pavasarį tai tokia pabodusi klišė, tiesa? O laužyti nusistovėjusius stereotipus juk taip smagu!“, – kalba kūrėja. I.Jasinskė pataria – renkantis rankinę ar kuprinę žiemos sezonui verta išdrįsti atsiriboti nuo taip mėgstamų rudų, juodų ar pilkų spalvų.

„Lietuvių stilius po truputį laisvėja, tačiau daugelis vis dar renkasi tamsius, „saugius“ atspalvius nenorėdami patraukti praeivių žvilgsnių. Tačiau kodėl? Spalvinkime savo ir kitų kasdienybę.“, – mini dizainerė.

Gėlėto rašto variacijas matyti drabužiuose išties įprasta, tačiau unikalus gėlėtas odos fragmentas rankinėje išties padės išsiskirti iš minios. I.Jasinskė taip pat pažymi, kad rankinės spalvos ir raštai ne tik džiugina akį, bet ir kelia nuotaiką kiekvieną rytą ją paėmus į rankas.

„Lietuvoje žiemą tikrai trūksta saulės, taigi stokojame tonusą keliančio vitamino D, tačiau jo poveikį galime „simuliuoti“, savo nuotaiką ir motyvaciją kelti kasdienėmis smulkmenomis“, – sako I.Jasinskė.

Moteris, kurios baiminasi, jog bus keblu derinti spalvingą rankinę kartu su jau vilkimais drabužiais, Ingrida nuramina: „rankinė ar kuprinė tai unikalus ir labai įvairiapusis aksesuaras. Jos neverta, o net ir nereikia prie nieko derinti. Tai stiliaus detalė, pagyvinanti kiekvieną įvaizdį, tam ji ir skirta – išsiskirti. Nebijokite diktuoti modernų požiūrį.“

Kalbėdama apie dominuojančias formas ir siluetus dizainerė taip pat ragina į viską žiūrėti šiuolaikiškai, o svarbiausia rūpintis savimi. „Patarčiau rinktis talpias kuprines, o rankinių dydį riboti iki mažiausio arba vidutinio dydžio. Sunki rankinė ant peties ar rankojė nėra nei madinga, nei sveika tendencija. Turime išmokti planuoti savo laiką ir racionaliai apgalvoti, ką kasdien išties būtina visur su savimi turėti. Jeigu po darbo sportuojate ar Jums kasdien reikalingas nešiojamasis kompiuteris, kuprinė – puiki išeitis. Mažiausiai ką po ilgos darbo dienos turėtume daryti, tai dar labiau alinti nugaros raumenis sunkia rankine.

Tačiau kaip išsirinkti tą vienintelį stilingą ir patogų variantą? Ingrida vėl nustebina – „O kodėl vieną? Šį sezoną tarpusavyje derinti net kelias rankines – itin stilinga. Gyvendama miesto ritmu puikiai atrodysite pasirinkusi vienu metu per kūną permestą „mini“ rankinę, o visus didesnius ir reikalingus daiktus galima susidėti į ryškią,  švaraus silueto kuprinę ant pečių“, – kalba I.Jasinskė.

Dizainerė turi patarimą ir toms, kurios dar tik mažais žingsneliais prisijaukina spalvas ir ryškesnius aksesuarus. „Jeigu jums dar nėra taip drąsu laužyti taisykles, tačiau norite pabėgti nuo rutinos, rinkitės klasikinę, elegantišką, tačiau charakteringą raudoną spalvą.

Tai amžinai stilinga, kiekvienam sezonui tinkanti spalva, kuri kasdieninėje aprangoje bus ypač stiprus elementas. Tačiau jokiu būdu nederinkite jos su tos pačios spalvos batais – tai jau praeitas etapas. Leiskite rankinei kalbėti už save“, – pataria kūrėja.

Kurdamos šaltojo sezono įvaizdį nepamirškite ir ypač didelį šarmą jam suteikiančios rankinės ar kuprinės. O gal rinktis abi kartu? Kūrėjos patarimai padės nepasiklysti tarp tendencijų ir nebijoti spalvų bei raštų – pagyvinkite kasdienybę, keiskite ir derinkite, leiskitės į avantiūras. Apranga –  tai malonus žaidimas, o žiema gali būti tokia pati pilna stiliaus nuotykių ir atradimų, kaip ir vasara!

Nuotraukos – Deimantė Dubauskaitė

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.