Grožis

Švytinti oda be saulės: garsios moterys demonstruoja saugų įdegį

By  | 

Sakoma, kad įdegęs kūnas vilioja. Tačiau tikrai ne visada. Intensyvus saulės ar soliariumo įdegis seniai nebe madoje. Tai įrodo ir žinomos Lietuvos moterys, kurios renkasi saugų, odą lepinantį, drėkinantį įdegį. Vos keletas akimirkų ir tu gundanti gražuolė, kuri nuotraukose demonstruoja švytintį įdegį. Visą tai garsenybės pasiekia naudodamos vos kelis savaiminio įdegio kosmetikos „Vita liberata” produktus.

Daikerytė: Labai svarbu saugoti odą”

Vizažistė, grožio studijos „Studio M“ įkūrėja Milita Daikerytė pasakoja, kad apie rudą odą svajoja daugelis moterų. Tiesa, grožio srities atstovė siūlo saugotis saulės ir rinktis saugų įdegį. „Įdegis suteikia žavesio, patrauklumo. Tačiau labai svarbu yra saugoti savo oda. O savaiminio įdegio priemonės ne tik suteikia gražų įdegį, bet ir drėkina odą“, – sako vizažistė.

Veido įdegiui M. Daikerytė naudoja naktinę „Vita liberata“ kaukę, kuri ne tik drėkina, bet ir suteikia įdegio. Sudėtyje yra mažiau parabenų, kaukė papildyta deguonimi. Tai priemonė labai tinkanti jautresnei odai, o rezultatas džiugina natūralumu.

Visą „Vita Liberata“ produkciją išbandžiusi M. Daikerytė išskiria tris jai labiausiai patikusias priemones. Viena iš tokių – „Phenomenal“ produktų linija. Šie savaiminio įdegio produktai nereikalauja ypatingų įgūdžių, tinka moterims, kurioms svarbu natūralus efektas. Priemonė dengiasi natūraliai, ji yra skystos konsistencijos, todėl užtenka ilgam.

Šią priemonę M. Daikerytė naudoja palaikyti saulės įdegiui. Todėl ji puikiai tinka po atostogų, suteikia odai švelnų atspalvį. Efektingesniam rezultatui pasiekti M. Daikerytė naudoja įdegio putas. Šią priemonę vizažistė renkasi tada, kai nusprendžia pasipuošti atviresniais drabužiais. Tiesa, įdegio putas reikia mokėti užsitepti.

„Prieš tepant įdegio putas, patarčiau nusišveisti odą su kūno šveitikliu. Svarbu, kad ji būtų ne aliejinio pagrindo. Tepant įdegio putas, naudokite savaiminio įdegio pirštinę. Putas įtrinkite kruopščiai ir atsakingai. Išmokti tą padaryti tikrai verta dėl rezultato“, – sako grožio pasaulio atstovė.

Mykolaitytė: Modelių pasaulyje įdegis nėra gerai”

Dar viena švytinčios odos gerbėja – modelis Solveiga Mykolaitytė. Renkantis įdegio kosmetiką, S. Mykolaitytei svarbiausia, kad ji neteptų drabužių, tolygiai pasidengtų ant kūno ir nebūtų erzinančio kvapo. „Nieko nėra blogiau, kaip nelygiai, dėmėmis užteptas įdegio kremas“, – juokiasi gražuolė.

Profesionalus modelis pasakoja, kad mados pasaulyje intensyvus saulės įdegis nėra gerai. S. Mykolaitytės karjeroje net yra pasitaikę atvejų, kai teko atsisakyti arba nukelti darbus vėlesniam laikui dėl stipraus įdegio. Todėl įdegio kremas modeliams idealus pasirinkimas, kai norisi rudo, švytinčio kūno, tačiau nesinori prarasti darbo.

„Saulė tik kenkia odai, ją sendina, o štai po įdegio kremų ji švyti, būna sudrėkinta. Žinoma, smagu per atostogas pasilepinti saulės spinduliais, tačiau tą daryti patariu naudojant kremus su SPF. Kitaip galite nukentėti visam gyvenimui. Po deginimosi saulėje atsiranda pigmentinės dėmės, kurios gali „puošti“ kūną visą gyvenimą. Saugau savo veido odą, todėl stengiuosi nenaudoti makiažo pagrindo kiekvieną dieną. Mano atradimas – mineralinio savaiminio įdegio „Vita Liberata“ pudra, kuri suteikia veido odai itin natūralų atspalvį“, – sako S. Mykolaitytė.

Stasiulevičiūtė: Nuotraukose kojos atrodo kaip su filtru”

TV laidų vedėja Ieva Stasiulevičiūtė įdegio kosmetiką naudoja todėl, kad negali pakęsti pėdkelnių. Moteris juokiasi, kad apsimauti pėdkelnes ją priverčia tik šalta žiema. „Labai mėgstu sijonus, man gražu apnuogintos kojos. Prieš atrandant patinkančius savaiminio įdegio produktus, teko išbandyti labai daug skirtingų gamintojų. Įdegis man laikosi labai trumpai, todėl savaiminio įdegio kosmetika yra tikras išsigelbėjimas“, – pasakoja viena stilingiausių Lietuvos moterų.

Daug metų įdegio kosmetiką naudojanti I. Stasiulevičiūtė dalinasi patarimais su pradedančiomis merginomis. Pradėti pažintį su savaiminio įdegio kosmetika Ieva siūlo nuo šviesesnių atspalvių, o tik palaipsniui pereiti prie tamsių. Taip pat, laidų vedėja pataria pasirinkti, kokio efekto norėtumėte – momentinio ar ilgai išliekančio. I. Stasiulevičiūtė nerekomenduoja pirmą kartą išbandyti ilgai išliekančią įdegio kosmetiką prieš svarbią šventę, nes efektas gali nedžiuginti.

Mėgstamiausias I. Stasiulevičiūtės „Vita liberata“ produktas – momentinį įdegį suteikiantis bronzantas „Body blur HD“. „Ši momentinio poveikio priemonė labai greitai veikia, niekada nenuvilia, greitai išgaunamas norimas efektas, jį paprasta naudoti, atspalvis natūralus, užmaskuoja įbrėžimus, mėlynes. Taip pat, jis nusiplauna be jokių pastangų. Kadangi ši priemonė atspindi šviesą, nuotraukose kojos atrodo kaip su filtru“, – šypsosi žinoma moteris.

Gafaro: Svarbiausia – kuo natūralesnė sudėtis”

Vizažistė Justina Gafaro įdegio kremus naudoja nuo paauglystės. Iš pradžių tik pažaidimui, o vėliau nebeįsivaizdavo savo kosmetinės be šios priemonės. „Natūraliai mano oda labai šviesi, o plaukai – juodi. Kai nesitepiau įdegio kremais, žmonės klausinėdavo, gal aš sergu, kodėl aš tokia balta…“, – prisimena J. Gafaro.

Merginai nusibodo komentarai apie jos šviesią odą, ji pradėjo naudoti saugų įdegį. „Saulės spinduliais, soliariumais nepasitikiu ir jų bijau. Jie kenkia odai, greitina senėjimo procesą. O kur dar pigmentinių dėmių atsiradimas“, – sako grožio srities atstovė.

Svarbiausia J. Gafaro renkantis įdegio kosmetiką – kuo natūralesnė sudėtis. Pasak vizažistės, priemonę ne tik turi suteikti įdegį, bet ir puoselėti odą, ją drėkinti. Labiausiai jauna moteris vertina priemones, kurių sudėtyje yra odą drėkinantis ingredientas – hialurono rūgštis.

„Jei nuotraukoje esu apnuoginusi kojas ar rankas, būtinai atidengtą kūno dalį padengiu kūno bronzantu. Jis sukuria tolygesnę odą, suteikia jai spindesio ir bronzinį atspalvį. Kaip makiažo specialistė atkreipiu dėmesį ne tik į veido makiažą, bet į visą kūno estetiką. Klientės nuolat klausia, kaip man pavyksta taip gražiai įdegti kojas. O iš tiesų tai yra dviejų produktų derinys – savaiminio įdegio kremas ir „Body blur“ kūno makiažas. Mano nuomone, reikia rūpintis ne tik veidu, bet ir visu kūnu“, – sako J. Gafaro.

Nuotraukos iš asmeninio archyvo

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.