Renginiai

Su garsiausiais prekių ženklais bendrabarbiaujanti iliustratorė K. Suvorova: leiskite sau nustebti

By  | 

Iliustratorė Kristina Suvorova kuria žaismingą, tačiau kartu ir poetiškai susimąstyti verčiantį pasaulį. Humoro, paslapčių ir gyvenimiškų apmąstymų kupini jos sukurti veikėjai pasakoja savitas bei asmeniškas istorijas, kurios įtraukia ir atskleidžia kasdienių, bet ne ką mažiau reikšmingų momentų žavesį.

Kristinos kūryba neapsiriboja vien iliustracijų piešimu ar tapyba – žinoma menininkė savo kūrybines idėjas taip pat įgyvendina rinkodaros projektuose ir bendradarbiauja su pasaulyje pripažintais prekių ženklais: „Esprit“, „Samsung“, „Ikea“, „Porsche“, „American Apparel“ ir kitais. Pastaruoju metu menininkė daugiausiai eksperimentuoja instaliacijų, skulptūros bei animacijos kūrybos srityse.

Iki šiol savo darbus Kristina Suvorova eksponavo įvairiose galerijose bei renginiuose užsienyje, o šiandien, šeštadienį, jau daugiau nei aštuonerius metus Vokietijoje gyvenanti ir kurianti menininkė kviečia į savo pirmosios parodos Lietuvoje PAPRASTI KEISTI DALYKAI atidarymą bei iki jo likus vos kelioms valandoms atsako į klausimus apie savo kelio pasirinkimą, kūrybos transliuojamą žinutę ir meno svarbą pasauliui apskritai.

Kristina, kodėl pasirinkote menininkės kelią?

Tai nebuvo kažkoks sąmoningas ar aiškus pasirinkimas. Tiesiog kūryba mane lydėjo nuo pat ankstyvos vaikystės ir galiausiai tapo viena svarbiausių gyvenimo dalių.

Kokį, savo, kaip kūrėjos, pagrindinį išskirtinumą galite įvardyti?

Tai linijų paprastumas, spalvos bei kuriamų veikėjų charakterizacija ir jų pasakojamos istorijos.

Kas jus įkvepia kurti?

Labai didelis spektras įkvėpimų kiekvieną dieną siūlosi iš aplinkos. Na, ir visi tie kasdieniai imputai persikošia per asmeninį filtrą.

Priklausote kenčiančių menininkų ratui, ar, priešingai, esate pozityvi kūrėja?

Priskirčiau save prie pozityviųjų. Žinoma, gyvenimas yra pilnas visokių kuriozų, tad ir dienų visokių pasitaiko. Labai svarbu sugebėti net sunkiausiais momentais situaciją vertinti su humoru ir šypsena. Sunkumai – tėra išbandymai, kurie mus moko ir užgrūdina.

Kokią žinutę siunčiante žiūrovui šioje parodoje?

Raginu nepamiršti pasidžiaugti akimirkos žavesiu. Leiskite sau nustebti. Juk kiekviena nauja diena yra nauji atradimais ir galiausiai visi gauna tai, ką nori gauti.

Kristina, ar menas išgelbės pasaulį?

Pasaulis negriūva, bet menas tikrai padeda ją smagiau suktis.

Kristinos Suvarovos parodą „Paprasti keisti dalykai“ išvysti bus galima vos dvi dienas – gegužės 19–20 dienomis fotostudijoje „Brazzi“ (Vytenio g. 52, Vilnius).

Parodos atidarymas gegužės 19 d. 19 val.

Nuotraukos – ​Tomas Brazinskas

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.