Kalėdų belaukiant

Prieš Kalėdas šalies dizaineriai buriasi į nuotaikingą mados šventę

By  | 

Vilnius vis labiau tampa panašus į tokias mados sostines kaip Londonas, Milanas ar Paryžius. Vien pažvelgus į praeivius gatvėje matyti, kad savo garderobu ir naujausiomis mados tendencijomis besidominčių tik daugėja. Tuo džiaugiasi ir lietuviškos mados kūrėjai, todėl tęsia tradiciją ir rengia „Kalėdinį Designer Space Pop-Up“. Dvi dienas – lapkričio 30-ąją ir gruodžio 1-ąją vienoje erdvėje savo darbus pristatys daugiau nei dešimt šalies dizainerių, kurie šių datų laukia ne mažiau, negu didžiųjų žiemos švenčių.

Taip yra todėl, kad šį „Kalėdinį Designer Space Pop-up“ visi jie vadina įvykiu iš didžiosios raidės. „Mados renginiai kuria miesto trauką ir vilioja svečius iš viso pasaulio, įkvepia kurti, atpalaiduoja ir užkrečia šventine nuotaika. Galiu užtikrinti, kad visų apsilankiusių laukia gero dizaino ir kalėdinių idėjų kupinos dvi dienos“, – sako šios gražios mados šventės organizatorė Rūta Kaupinytė.

Visai neseniai tokiame pop-up mados mylėtojai turėjo galimybę iš arti susipažinti ne tik su garsių šalies mados kūrėjų darbais, bet ir juos pamatyti iš arti. Vokiečių gatvėje 5-uoju numeriu pažymėtame name dizaineriai Lilija Larionova (LILY), Egidijus Rainys, Renata Mikailionytė, Diana Paukštytė, Ramunė Strazdaitė (Linen Birds), Laura Dailidėnienė (DAILI), Kristina Kruopienytė, Jolanta Rimkutė ir Ieva Ševiakovaitė (BALTAI), Agnė Biskytė (BIS A BIS), Sonata Bylaitė (Sonata Jewellery) ir Aistis Mickevičius (FUMparFUM) visiems atvykusiems dalino patarimus ir asmeniškai padėjo išsirinkti tinkančius drabužius ir aksesuarus. „Kalėdiniame Designer Space Pop-Up“ visko bus dar daugiau. Prie gausaus dizainerių būrio prisijungė ir Dovilė Gudačiauskaitė, Serge Gandzumian, Gabrielė Januškevičiūtė (Born  from nature/d96p), Aušra Norkutė (Dust Bunnies), Paulius Vitkauskas (NUC), Lena Nomanova (RUDNĖ), Audronė Indreliūnaitė (A-fashion. Bow ties), Alina Bobriq (BOBRIQ). Bus į ką akis paganyti ne tik moterims, vyrams, bet ir mažiesiems stileivoms.

Lapkričio 30-ąją dieną atvykusių nuo 18 valandos vakaro lauks įspūdingos, labai kalėdiškos gospel improvizacijos su  grupe „Joy Spell“, kurią sudaro Marija Monika Dičiūnė, Karolina Žibkutė, Justas Dučinskas ir Martynas Vilius. Lietuvoje ir užsienyje skambančiam vokaliniui ansambliui talkins ir Tomas Dičiūnas.

Dizaineriai kuria miesto partneryste, todėl be nuotaikingo ir šventiško muzikinio šou, gausybės stilingų vardinių apdarų ir ŽVK sukurtų vizualinių sprendimų, lauks ir skanioji renginio dalis: norintys degustuos specialiai atrinktą, ypatingai aukšto biologinio aktyvumo Rudnios miško medaus ir „Sugamour” kalėdinių desertų kolekciją, „Strange Love“ skrudintą kavą.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.