Renginiai

Vilniaus TV bokšte – išskirtinė elektroninės muzikos naktis su Lietuvos ir užsienio žvaigždėmis

By  | 

Kovo 8 dieną elektroninės šokių muzikos mylėtojai turėtų pasižymėti savo kalendoriuje. Būtent šią dieną aukščiausioje Vilniaus miesto erdvėje – televizijos bokšte – įvyks vakarėlis KODAS. Tai elektroninės šokių muzikos naktis, kurioje prie pulto stos žinomi Lietuvos didžėjai ir kviestinės žvaigždės.

Vakarėlių ciklo KODAS organizatoriai neabejoja – šis renginys taps reikšmingu įvykių Lietuvos elektroninės šokių muzikos istorijoje. Nepamirštamą šokių naktį turės techno, techhouse, deep house, house muzikos mylėtojai. Vilniaus TV bokšte prie dj pulto stos viešnia iš Vokietijos Yulia Niko, Kastis Torrau („Lights Out Records“), KOLE AUDRO („Klaphouse Records“), svečias iš Latvijos Electricano („Spring Tube label“), Monocell, ROSHIM, Domi Depulse.

„Kadangi kovo 8-oji yra Tarptautinė moters diena, simboliška, kad vakaro žvaigždė – viešnia iš Berlyno. Ji priklauso vienai rimčiausių pasaulyje Vokietijos įrašų kompanijų „Get Physical Music“. Žinoma, kokia šokių naktis be Lietuvos elektroninės muzikos grandų, tokių kaip Kastis Torrau“, – pasakoja vakarėlių ciklo KODAS sumanytojas, didžėjus Audrius Kolesnikovas-KOLE AUDRO ir pats stosiantis prie pulto.

Tiesiogiai vakarėlį transliuos „BEATPORT live”. Tai vienas didžiausių internetinių muzikos parduotuvių pasaulyje. Socialiniame tinklalapyje „Facebook“ šią kompaniją seka 1,6 milijono vartotojų. Į Lietuvą dėl šio vakarėlio atvyksta speciali filmavimo komanda, atsakingai fiksuosianti visą renginio eigą.

„Renginiui TV bokšte mus inspiravo prancūzų organizuojami ir tiesiogiai į internetinę platformą „Cercle“ transliuojami elektroninės muzikos renginiai. Jie sulaukia labai daug peržiūrų ir pagyrų. Pagalvojome, kad rytų Europoje trūksta kažko panašaus. Šiuose transliacijose pasirodo garsiausi pasaulio didžėjai, o šokiai vyksta gražiausiuose Prancūzijos vietose. Kodėl negalime parodyti savo šalies ir mes? Juk turime labai daug gražių vietų, puikių atlikėjų“, – pasakoja KOLE AUDRO.

„Šis muzikos renginys yra išskirtinis savo neįprasta vieta, vertinamų didžėjų sąrašu. Net neabejojame, kad KODAS sulauks susidomėjimo iš užsienio. Jei oro sąlygos bus palankios, Dronai su kameromis filmuos TV bokštą iš lauko. Vaizdas turėtų būti įspūdingas. Taip pat vyks tiesioginė transliacija iš šokių aikštelės. Ją galės stebėti interneto vartotojai“, – pasakoja vienas iš vakarėlio organizatorių Jevgenijus Sokolovas.

Kaipėdoje gimęs ir penkerius metus vykstantis vakarėlių ciklas KODAS šį kartą žada sudominti visą Europą. Po šokių Vilniaus TV bokšte, elektroninės muzikos vakarėliai bus surengti Rygos ir Talino televizijos bokštuose. KODAS yra surengęs vakarėlius ne tik Lietuvoje, bet ir Barselonoje, Nyderlanduose, Dubajuje. KODAS vakarėliuose yra grojusios tokios elektroninės muzikos žvaigždės kaip Sharam Jey, Manfredas, Finnebassen, Few Nolder ir kiti. KODAS konceptas – netikėta vakarėlio lokacija ir žinomi didžėjai, grojantys populiariausiose pasaulio klubuose, festivaliuose.

Į vakarėlį galės patekti tik 100 elektroninės muzikos mylėtojų. Bilietus galima įsigyti puslapyje „Bilietai.lt“. Organizatoriai teigia, kad paskelbus apie renginį, vos per keletą valandų buvo parduota daugiau nei pusė bilietų. Planuojantys dalyvauti KODAS muzikos naktyje, raginami pasirūpinti bilietais iš anksto.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.