Drabužiai

Dizainerė Agnė Deveikytė: minimalizmas išlaisvina ir vestuvinių suknelių kūrėją, ir nuotakas

By  | 

Naują vestuvinių suknelių kolekciją pristačiusi Agnė Deveikytė sako, kad minimalizmas yra stipri vyraujanti tendencija, apimanti labai įvairias sritis, taip pat ir šventes.

Vis daugiau nuotakų renkasi miesto vestuves – vienos dienos šventę, vakarienę restorane su artimiausiais draugais. Tokia aplinka, minimalistinė koncepcija diktuoja ir tam tikrą jaunosios drabužių pasirinkimą, tai gali būti ir įvairaus ilgio suknelės, ir kostiumėlis ar kelnės su švarkeliu ar liemene.

Deveikytė tiki šia nauja tendencija, nes pati vertina racionalumą, paprastumą ir patogumą, itin estetišką praktiškumą – balta šventine suknele galima puoštis per medaus mėnesį, kitomis ypatingomis progomis, derinti skirtingų spalvų aksesuarus.

Kolekcijoje karaliauja elegantiškos tea length, kiek žemiau kelių suknelės. Visos detales apgalvotos ir harmoningai papildo viena kitą: plonos petnešėlės ir skeltukai, liemenį arba visą figūrą pabrėžiantys, išryškinantys siluetai. Baigusi kurti minimalistinių vestuvinių suknelių kolekciją, jai pristatyti dizainerė pasitelkė savo srities specialistų komandą.

Fotografė Julija Tamulevičiūtė pritaria Agnei Deveikytei: „Dėl savo universalumo ir išieškotų formų minimalizmas vis labiau populiarėja tarp nuotakų. Prie modernios, trumpos suknelės lengva priderinti papuošalus ir puokštę, galima parinkti daugiau akcentų, kurie padeda atskleisti unikalų jaunosios stilių, pabrėžti individualų grožį ir moteriškumą.“

„Viktorijos grožio oazės“meistrių Viktorijos ir Dovilės nuomone, minimalizmas, tikra atgaiva sielai ir akims, atsirado iš natūralaus poreikio mažinti vartotojiškumą. Nuotakos vis dažniau renkasi lengvesnį makiažą, monochrominį įvaizdį, mėgsta natūralumą. Minimalistinė vestuvinė suknelė yra protingas pasirinkimas, nes ne tik subtiliai bei stilingai atrodo, bet ir yra mažiau pavaldi laikui nei tradicinė.

Modelis Monika Račiūnaitė, fotosesijoje puikiai atspindėjusi modernios nuotakos, moteriškos bei žinančios, ko nori moters charakterį, sako dievinanti minimalizmą ir subtilumą. M. Račiūnaitė, iki šiol demonstravusi net keliasdešimt įvairių vestuvinių įvaizdžių, pati rinktųsi klasiką ir minimalizmą. Pasak jos, su A. Deveikytės kurtomis vestuvinėmis suknelėmis ji jautėsi savimi – moteriškai, lengvai ir ypatingai.

Monika ir Gretė, „Dangiškos dienos“ vestuvių planuotojos, pabrėžia, kad per dešimtmetį stipriai pakito prioritetai planuojant vestuvių šventę. Išlavintas jaunųjų skonis diktuoja poreikį investuoti į vizualią estetinę pusę, pageidaujama subtilaus dekoro ir neperkrauto minimalizmo. Jaunieji atsisako kai kurių sudedamųjų dalių, kad galėtų pasirinkti kelias, bet itin kokybiškas.

Fotografė: Julija Tamulevičiūtė
Dizainerė ir stilistė: Agnė Deveikytė
Modelis: Monika Račiūnaitė
Makiažas ir plaukai: Viktorijos Grožio Oazė
Augalų dekoracijos: Dangiška diena
Papuošalai: Miutto

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.