Renginiai

Barzdaskučių bendruomenės veiklos startas – vakarėlyje be stereotipų

By  | 

Pirmasis neseniai įkurtos Lietuvos barzdaskučių asociacijos renginys pakvietė ne tik stebėti barzdaskučių čempionatą ir dalyvauti kitose pramogose, bet ir iš arčiau susipažinti su barzdaskučių bendruomene ir jos darbo filosofija.

„Kaip bendruomenė galime pasiūlyti daugiau nei kokybiškas barzdos ir plaukų kirpimo paslaugas. Pažangios idėjos ir stereotipų griovimas kasdienybėje – tai barzdaskučių bendruomenės DNR dalis visame pasaulyje“, – sako naujai įkurtos asociacijos prezidentė ir pirmojo Kaune barzdų skutimo salono „Old Town Barbers“ įkūrėja Miglė Revko.

Tarp modelių – ir žinomi vyrai

Originaliame vakarėlyje „Gastro siena“ kūrybinėse dirbtuvėse netrūko ne tik pramogų, bet ir įdomių meistrystės išbandymų – kartu su barzdaskučių čempionatu vyko ir šukuosenų dvikova, kurios modeliais tapo šokėjas Saulius Skambinas ir boksininkas Daugirdas Šemiotas. Dvikovos momentus ir kitas vakarėlio akimirkas galite pamatyti įspūdingame vaizdo įraše ir nuotraukų galerijoje.

Būtent taip – stilingai, tarp bendraminčių ir ne akimirkai nepamirštant savo profesijos turėtų atrodyti ir kiti Lietuvos barzdaskučių asociacijos organizuojami renginiai – čempionatai, praktiniai seminarai su meistrais iš užsienio, naujų produktų pristatymai ir bendri šou, teigia Miglė Revko.

Išskirtiniai talentai ir braižas, kuriuo norisi dalytis

„Barzdaskučių salonai ir apskritai visa barzdaskučių bendruomenė išsiskiria savo originaliu skoniu ir talentu, kuris ateityje gali sudominti ir įkvėpti daug didesnę visuomenės dalį nei šiandien. Todėl tikiu, kad mūsų bendruomenės sėkmės receptas yra ne konkurencija, o bendradarbiavimas, idėjų apytaka, dalijimasis gerąja praktika, atvirumas ne tik savo lojaliems klientams, bet ir visiems, neabejingiems stilingam ir kokybiškam gyvenimo būdui“, – pasakoja M. Revko.

Būtent meistrystei buvo skirtas ir renginio metu vykęs „Old Town Barbers“ barzdaskučių čempionatas, kuriame nugalėtoją išrinko publika. Juo tapo iš Sirijos į Lietuvą persikėlęs Sali, kuris renginio svečius papirko ne tik dėl to, kad moka lietuvių kalbą, bet ir išskirtiniu bendravimu su klientais.

Siekia griauti stereotipus kasdienybėje

„Atvirumas, pažangiausios idėjos ir skatinimas skirti dėmesio sau – svarbiausi barzdaskučių darbo moto“, – sako M. Revko, Lietuvos barzdaskučių asociaciją įkūrusi drauge su dviem kitomis vyrų grožio profesionalėmis – Rosita Tumiene ir Irmante Jurelyte-Kovoliova.

Į Lietuvą barzdaskučiai jau spėjo atnešti kelis visiškai naujus ritualus, kurie padeda vyrams atrasti ryšį su savimi ir pagerinti emocinę būklę. „Vienas iš tokių pavyzdžių – jaunikių rytai, skirti netrukus prie altoriaus žengsiantiems vyrams. Netikėta, tačiau šis ritualas Lietuvoje sulaukia vis daugiau dėmesio“, – sako M. Revko, pastebėdama, kad apskritai stiprėja tendencija užsukti į barzdaskučių salonus net tuo atveju, jeigu neturi barzdos – lietuviai po truputį atranda grožio ir sveikatingumo procedūras, skirtas vyrams. „Tai tikrai labai džiugina, nes rūpestis savimi – pirmas žingsnis į visomis prasmėmis kokybiškesnį gyvenimą“, – pažymi M. Revko.

Išskirtinė kokybė nepamirštant patrauklios kainos

Dar vienas stereotipas, kurį sieks griauti Lietuvos barzdaskučių asociacija – kad barzdaskučių paslaugos prieinamos tik labiau pasiturintiems didmiesčių gyventojams.

„Priemonės, kurias naudojame, ne mažiau svarbios nei meistro profesionalumas, tačiau šiuo metu Lietuvoje barzdaskučių naudojamos priemonės – gana brangios, o tai turi įtakos ir šių paslaugų kainai. Todėl sieksime bendradarbiauti tiesiogiai su tiekėjais. Vieną pasaulinio vardo prekės ženklą į Lietuvą tokiu būdu jau atvežėme“,– pasakoja M. Revko ir priduria, kad prie mažesnių barzdaskučių paslaugų įkainių ateityje galėtų prisidėti ir asociacijos planuojami seminarai su žvaigždėmis.

„Kiekvieno salono atstovams nebereikės už savo lėšas vykti į meistrystės kursus užsienyje, nes galėsime parsivežti žinomus meistrus čia, į Lietuvą. Planuojame, kad asociacijos nario mokestis su kaupu atsipirks nariams ir kitais būdais“, – sako M. Revko ir pažymi, kad jau netrukus startuos ir asociacijos feisbuke paskyra, kurioje naudingos informacijos ir karščiausias naujienas galės rasti ne tik barzdaskučiai, bet ir jų klientai.

Šiuo metu Lietuvos barzdaskučių asociacija jau jungia narius ir priima naujus.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.