Mityba

Norite sveikos ir spindinčios odos? Valgykite svogūnus!

By  | 

svogunaiTaip taip, jums visiškai nepasigirdo, mes kalbame apie svogūnus. Nors retai kas iš mūsų valgo nepakeptus ar kitaip neapdorotus svogūnus ( dažniausiai dėl jų ne itin malonaus kvapo ), tačiau šios daržovės yra neįtikėtinai vertingos. Svogūnuose yra gausybė mineralinių medžiagų, tokių kaip kalis, geležis, kalcis, magnis. Taip pat, svogūnai pasižymi eterinių aliejų gausa, juose pilna vitaminų C, B1, B2, fruktozės, sacharozės ir kitų mums naudingų medžiagų ir mineralų. Tyrimai rodo, kad svogūnai turi priešvėžinių funkcijų, yra reikalingi siekiant išlaikyti gerą širdies ir kraujagyslių veiklą, skatina apetitą.

O kas svarbu norinčioms džiaugtis gražia veido oda – svogūnai didžiausias pagalbininkas. Svogūnuose esantis vitaminas C padeda veido odai spindėti iš vidaus, o antibakterinės šios daržovės savybės padeda kovoti net su tokios veido odos negandomis kaip aknė.

Tad nepamirškite savo kasdienines salotas pagardinti svogūnu. Jūsų oda neliks jums skolinga!

Salotų patarimas:

Graikiškos salotos

Ingridientai: agurkai, pomidorai, raudonoji paprika, svogūnas, alyvuogės, fetos sūris, šiek tiek alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų.

Eiga: daržoves bei fetą supjaustykite “kaimiškai”, t.y. nemažais gabalėliais, viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei druska ir pipirais pagal skonį, ant viršaus sumeskite alyvuoges. Skanaus!

graikiskos salotos

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.