Sveikas gyvenimo būdas

Ar tikrai pusryčiai yra mums reikalingi ?

By  | 

pusryciaiMamos ir senelės nuo pat vaikystės mums teigia, kokie svarbūs ir nepakeičiami yra pusryčiai. Nuo mažumės mes esame mokomi, kad sotūs pusryčiai mums suteiks energijos bei stiprybės visai likusiai dienos daliai. Vis dėlto laikai keičiasi ir savaime suprantami dienos ritualai yra dažnai paneigiami mokslininkų ir dietologų.

Vis dažniau pasigirsta gan netikėti komentarai, kad pusryčiai mums yra visiškai nereikalingi ir, netgi, kenkia mūsų sveikatai! Dietologai tai aiškina gan paprastai: visų pirma, žmogaus organizmas valosi per naktį ir ryte šis procesas yra sustabdomas su pirmuoju kąsniu per pusryčius. Yra manoma, kad organizmui tinkamai išsivalyti reikia duoti kuo daugiau laiko ir nukelti savo pusryčius iki pusiaudienio. Visų antra, sotūs ir nesubalansuoti pusryčiai užkemša skrandį ir vietoj to, kad mums suteiktų energijos, organizmas eikvoja savo sukauptą energiją, kad susidorotų su jam pateiktu nauju maisto daviniu.

Svarbiausia taisyklė – nevalgyti ryte tol, kol nepajusite alkio. Pusryčiams rinkites vaisius ir nuo savo kasdieninio pusryčių stalo pašalinkite kiaušinienę ar sumuštinius su dešra. Rezultatais negalėsite atsistebėti!

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.