Grožis

Kosmetikos priemonių galiojimo laikas – ką būtina žinoti

By  | 

kosmetikaKosmetinės priemonės mus gražina, paryškina mūsų bruožus, paslepia mūsų minusus. Visgi priemonės, kurių galiojimo laikas yra pasibaigęs arba kurias mes naudojame per ilgai nuo atidarymo datos, gali pridaryti mums daugybę nemalonumų. Tokios kosmetinės priemonės gali tapti odos uždegimų bei bėrimų priežastimi. Priemones, kurių galiojimo laikas pasibaigęs, meskite negailėdamos – jūsų sveikata bei odos grožis yra daug svarbiau už kelis litus.

Svarbu atkreipti dėmesį ne tik į galiojimo datą, tačiau ir į mėnesių skaičių, kuris nurodo, kiek priemonė galioja po jos atidarymo:

  • Kremai, balzamai, kreminės pudros dažniausiai galioja apie 12 mėnesių. Jei pakito šių priemonių spalva, kvapas ar konsistencija – meskite jas lauk.
  • Paakių kremai, blakstinių tušai, paakių maskuokliai dažniausiai galioja apie 6 mėnesius. Šiomis priemonėmis rizikuoti neverta, nei vienai nelinkime „pasigauti“ akių uždegimą.
  • Lūpų dažai, blizgesiai bei kompaktiniai šešėliai galioja apie 1.5-2.5 metus. Meskite šias priemones lauk jei pasikeitė jų spalva ar kvapas.
  • Kvepalai dažniausiai galioja apie 3 metus. Vertėtų susimąstyti apie jų naudojimą, jei kvepalai pakeitė kvapą ar ant buteliuko dugno pastebėjote nuosėdų.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.