Receptai

Saldus vyniotinis su moliūgu

By  | 

Saldžiam vyniotiniui su moliūgu reikės:

(28 cm skersmens formai)
  • 500 g moliūgo, smulkiai sutarkuoto
  • 86 g smulkių manų kruopų (jų neturint, galima naudoti džiūvėsėlius)
  • 130 g graikinių riešutų, stambiai sumaltų
  • 56 g razinų, perpjautų pusiau
  • 108 g medaus
  • 108 g alyvuogių aliejaus
  • cinamono, maltų gvazdikėlių, tarkuoto muskato riešuto
  • 7 filo tešlos lakštų
  • cukraus pudros, cinamono (pabarstymui)
Aliejumi ištepame 28 cm skersmens formą.
Smulkiai sutarkuotą moliūgą nuspaudžiame rankomis, kad nubėgtų kuo daugiau vandens. Dedame jį į puodą ir kaitiname ant vidutinės ugnies apie 10 min., kol nusausės moliūge dar likęs vanduo.
Dedame į dubenį, suberiame manų kruopas, graikinius riešutus, razinas, cinamoną, gvazdikėlius, įtarkuojame muskato riešuto, supilame medų. Viską gerai išmaišome.
Imame vieną filo tešlos lakštą, dedame ant sauso stalo paviršiaus, naudojant konditerinį teptuką lengvai patepame ar apšlakstome jį aliejumi.
Dedame įdarą pagal ilgąjį lakšto kraštą, suvyniojame jį į ritinėlį, pačioje pabaigoje prieš baigiant užvynioti, patepame alyvuogių aliejumi, kad priliptų. Dedame į kepimo formą. Pradedame nuo krašto ir dėliosime ritinėlius, juos gerai sustumiant vieną šalia kito, link centro.
Paruoštą vyniotinį patepame alyvuogių aliejumi.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Dedame vyniotinį kepti, iš pradžių kepame “apačios” režimu 30 minučių, po to “viršus-apačia” dar 30 minučių, kol gražiai paruduoja.
Ištraukiame iš orkaitės, gausiai pabarstome cinamonu ir cukraus pudra. Patiekiame tiek šiltą, tiek atvėsusį.
Šis desertas nėra saldus, kaip iš pradžių aš tikėjausi. Tad jei norite, kad jis būtų saldesnis, dalį medaus galima keisti cukrumi, pagal skonį.

ingas sweeterie mini logo

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.